Laurie Metcalf vond Roseanne reboot bizar én vertrouwd

14 januari 2018 13:48 | amusement | Door Televizier

© Screenshot YouTube

Roseanne keert eind maart terug op de buis en voor Laurie Metcalf waren de opnames van het nieuwe seizoen een bizarre ervaring. Juist omdat er zo weinig veranderd leek.

Laurie (62) won drie Emmy's voor haar rol als Roseanne's zus Jackie Harris. Bij Stephen Colbert vertelde de actrice over haar ervaringen op de set van de sitcom. 

Bizar

De laatste opnames voor Roseanne waren in 1997. Om alle vertrouwde, oudere, gezichten weer op de set te zien was bizar en confronterend voor Laurie: "Ik kreeg een moeilijke, emotionele brij te verstouwen toen ik de oude set weer op liep. Dat er zoveel tijd verstreken is zag je natuurlijk het best bij de kinderen die nu oud genoeg zijn om zelf kinderen in de show te hebben. Het was surrealistisch. Maar zodra we de eerste keer gingen zitten om het script door te nemen was het alsof de tijd had stilgestaan. Alsof we er maar een weekje tussen uit waren geweest en niet twintig jaar."

Jackie versus Roseanne

In het nieuwe seizoen blijkt Roseanne een Trump-stemmer te zijn, terwijl Jackie juist een vrijgevochten, links liberale feministe is die niets van de Donald en zijn gedachtegoed moet hebben. Maar dat is volgens Laurie niet het enige dat veranderd is aan haar personage: "Jackie beweert een hele goede baan te hebben, maar gek genoeg zien we haar nooit aan het werk. Dus ik vraag me af of ze wel de waarheid verteld."

Roseanne is vanaf dinsdag 27 maart te zien bij de Amerikaanse zender ABC.

Meer over