Lekken repetitiebeelden Douwe Bob juist goed

De Russische vakjury lekte maandag beelden van Douwe Bobs optreden tijdens de generale repetitie van het Eurovisie Songfestival. Geen ramp, menen de kenners.

In eerste instantie was er de nodige ophef over. Het is tegen de etiquette van het Songfestival om vroegtijdig beelden van de show naar buiten te brengen. Ook waren mensen bang dat het verrassingseffect van Douwe Bobs' stilte nu weg zou zijn. 

Voordeel

De organisatie van het liedjesfestijn buigt zich nog over mogelijke represailles, maar volgens Songfestivalkenners is het filmpje niet direct nadelig. Cornald Maas meent juist dat het goede PR is: "Iedereen heeft het weer over hem." Collega-kenner Maurice Wijnen is het daar roerend mee eens: "Het kan de kansen van Douwe Bob alleen maar ten goede komen."

Repetitie

Douwe Bob zelf lijkt ondanks de drukte rustiger dan ooit. Vanmiddag doorliep hij de vijfde en laatste repetitie volgens ooggetuigen moeiteloos en ontspannen. Hij is goed bij stem en de zaal reageerde uitgelaten op zijn liedje, ook al was zijn performance "slapjes" volgens de Russische delegatie in het gewraakte filmpje.

Bookmakers

Ondanks de mening van de Russen, lijkt Slow down het steeds beter te doen bij de bookmakers. Toen Douwe Bob een week geleden in Stockholm arriveerde, werd hem een 15e plek in de finale toebedeeld, inmiddels is hij op de 9e plaats beland. Rusland is nog altijd de gedoodverfde favoriet.

 

Reageren