Aankondiging

Leo Blokhuis en Thomas van Luyn bundelen opnieuw krachten voor Popquiz Oranje

27 maart 2024 13:25 | amusement | Door Judith Regeling

© Annemieke van der Togt
Top 2000 Quiz-presentatoren Thomas van Luyn en Leo Blokhuis slaan eerder dan verwacht weer de handen ineen. In aanloop naar Koningsdag gaan ze in het nieuwe tv-programma Popquiz Oranje drie duo's met BN'ers ondervragen.

En de eerste gasten zijn zelfs al bekend.

Popquiz Oranje

De vier zaterdagavonden voor Koningsdag brengen Thomas van Luyn en Leo Blokhuis Popquiz Oranje naar het tv-scherm. In deze frisse nieuwe quiz worden drie teams van twee bekende Nederlanders bevraagd over alles wat met Nederlandstalige muziek en artiesten te maken heeft. Van Nederpop uit de jaren 60 tot de hits van vandaag, alles komt aan bod.

Uiteraard is er ook een linkje met Koningsdag zelf. De twee presentatoren nemen ieder wat spullen mee die niet zouden misstaan op een Vrijmarkt. Elk object vertegenwoordigt een thema uit de popmuziek en leidt tot een reeks vragen.

Klaas Dijkhoff

De identiteit van de gasten blijft grotendeels een mysterie, althans voor drie van de vier afleveringen. Voormalig VVD-politicus Klaas Dijkhoff heeft immers al met wat simpele fotootjes op zijn Instagram verklapt dat zowel hij, Sita Vermeulen, Dzifa Kusenuh, Jeroen van Inkel, Roel Maalderink en Anniek Pheifer in de tweede aflevering plaats zullen nemen achter de desk. 


Popquiz Oranje is vanaf 6 april iedere zaterdag om 19:07 uur te zien bij NTR op NPO1.

Meer over