Letterman strikt Obama voor maandelijkse Netflix talkshow

7 januari 2018 11:20 | amusement | Door Televizier

David Letterman maakt na drie jaar zijn comeback als presentator van de nieuwe Netflix-talkshow My first guest needs no introduction. En die allereerste gast is president Obama.

Netflix kondigde in augustus al aan dat de 70-jarige Letterman weer achter de microfoon zou kruipen. Volgens Dave zou het 't laatste zijn wat hij deed voordat 'ie definitief met pensioen ging.

Barack, Malala en Stern

In My first guest needs no introduction heeft Letterman één-op-één gesprekken met beroemdheden waar hij een persoonlijke band of interesse in heeft. Voor de eerste aflevering op 12 januari is dat Barack Obama, maar Netflix kondigde aan dat ook George Clooney, activiste Malala Yousafzai, rap tycoon Jay Z, komiek Tina Fey en shock jock Howard Stern hun opwachting gaan maken.

Maandelijks

De titel van de show grijpt terug op één van Lettermans' gevleugelde uitspraken tijdens zijn lange loopbaan als talkshow host. De échte sterren behoefden volgens hem geen introductie, alleen hun naam volstond al. Echt slopend is het werkschema van Dave's nieuwe klus overigens niet te noemen: hij hoeft maar één aflevering van My first guest needs no introduction per maand te maken.

Meer over