Naar het voorbeeld van Marie Kondo

Lieke van Lexmond maakt Ons Huis Vol Spullen voor RTL

10 Mei 2019 15:15 | amusement | Door Jef Willemsen

© RTL Nederland/William Rutten
Lieke van Lexmond is begonnen aan de opnames van het nieuwe RTL-programma Ons huis vol spullen waarin ze gezinnen met een overvolle woning helpt de boel rigoureus aan kant te krijgen.

Begin april begonnen RTL en producent Blue Circle al aan de werving van kandidaten, inmiddels is Lieke gestart met de eerste draaidagen.

Marie Kondō

In Ons huis vol spullen komt Lieke gezinnen te hulp die door de bomen (en bezittingen) het bos niet meer zien. De mens is van nature geneigd van alles te bewaren, waardoor je woning al snel kan uitpuilen van bezittingen die je niet echt meer nodig hebt. Samen met een opruimexpert helpt Lieke mensen structuur aan te brengen, naar het principe van de Japanse Marie Kondō die opruimen heel drastisch aanpakt. Als iets geen blij gevoel bij je oproept, gaat het linea recta de deur uit. 

Mijn leven in puin

Lieke heeft de nodige ervaring met opruimprogramma's. In 2015 nam ze Mijn leven in puin over van Peter van der Vorst en hielp ze hoarders om van hun dwangneurose af te komen. Al was niet iedereen daar even blij mee, één van de kandidaten dreigde met een kort geding.

Meer over