Lieke van Lexmond mist Idols liveshows door zwangerschap

21 Januari 2017 14:12 | amusement | Door Televizier

© William Rutten

Lieke van Lexmond is dit seizoen maar beperkt in Idols te zien. De presentatrice verdwijnt na de auditierondes van het scherm vanwege haar zwangerschap.

Lieke bevestigt haar afwezigheid in een interview met het AD

Zikamug

In april verwachten Van Lexmond en haar man Bas van Veggel hun tweede kindje. Om die reden ontbreekt ze tijdens de workshopronde die dit seizoen op Curaçao wordt gehouden. Daar komt momenteel het zikavirus voor, verspreid door muggen. Zwangere vrouwen die gestoken worden, lopen de kans kinderen met misvormde hoofdjes en hersenschade ter wereld te brengen.

Aanhaken

Zelf dacht Lieke eind december nog dat ze na de twee workshopafleveringen weer van de partij was: "Ik haak bij de liveshows weer aan en dan zien we wel hoe lang ik het volhoud." In het AD komt ze er nu op terug, het zou te vermoeiend voor haar zijn.

Vic

Twee jaar geleden ging ze na de geboorte van zoon Vic binnen een maand weer aan de slag, als jurylid van Everybody dance now. De situatie is nu anders: "Zo’n opnamedag is wat anders dan een liveshow presenteren. Bij RTL begrijpen ze dat: dat is het voordeel van een familiezender. Die weten dat het voor mijn ontwikkeling als presentatrice alleen maar een meerwaarde is dat ik moeder word.”

Lees ook: Ruben Nicolai presenteert Idols alleen

Meer over