Linda de Mol beleeft Oprah moment bij Miljoenenjacht

23 november 2015 09:40 | amusement | Door Televizier

© Screenshot RTL 4

Linda de Mol had nog altijd één grote wens: een echte weggeefshow presenteren a la Oprah Winfrey. Dat is met het 15-jarig jubileum van Miljoenenjacht prima gelukt.

Vooraf had Linda al beloofd dat het prijzen zou regenen.

Porsche weggeven

Dat bleek niet overdreven toen in de openingsminuten van de show al een Porsche werd vergeven. En dat was pas het begin, de geldbedragen en mooie reisjes vlogen iedereen langs de oren. Ook finalist Daan had meer dan mazzel toen hij het bod van de bank accepteerde en met 167.000 euro naar huis ging. In zijn eigen koffer zat een fractie van dat bedrag. En toen moest het hoogtepunt nog komen.

Auto's voor iedereen

Linda bouwde het moment vakkundig op. In plaats van direct te schakelen naar de winnaars van de straatprijs, liep ze het publiek in omdat er nog een prijs te vergeven was: een auto. Iedereen in publieksvak Nijmegen had een gouden doosje gekregen met daarin een sleutel. Maar, zo beweerde Linda met een strak gezicht, je wint alleen een auto als er ook een speciaal Miljoenenjacht label aan die sleutel hangt. Wat volgde was een verbaasd publiek dat ontdekte allemaal zo'n sleutel met label te hebben.

Linda doet Oprah

Ongeloof maakte plaats voor vreugde terwijl Linda de Mol zich helemaal uitleefde met haar beste Oprah Winfrey imitatie. In 2004 schreef Winfrey geschiedenis toen ze haar hele publiek een auto cadeau gaf. Het ging om speciaal geselecteerde mensen, waaronder veel leerkrachten, die het goed konden gebruiken. Winfrey zag het ongeloof in de ogen van de mensen en sprak daarom de inmiddels legendarische woorden: "You get a car! And you get a car! Ev-er-y-body gets a carrrrr!" Linda kon het niet nalaten die woorden ook te gebruiken en genoot er zichtbaar van. Het zijn de kleine dingen die het doen.

Meer over