Quizen maar

Linda de Mol blikt terug op 2021 met special van Deze Quiz Is Voor Jou

28 december 2021 15:10 | amusement | Door Judith Regeling

© Roy Beusker
Wie zin heeft in een quiz over het afgelopen jaar, moet morgen schakelen naar SBS6. Linda de Mol komt namelijk met een nieuwjaarseditie van Deze Quiz Is Voor Jou getiteld De Quiz van het Jaar. 

Het is te hopen dat er bij Nick Schilder, Rob Kemps, Tjitske Reidinga en Richard Groenendijk nog iets is blijven hangen over de #FreeBritney-beweging, de eerste coronavaccinatie en de laatste Formule 1-race van Max Verstappen. Zij nemen het namelijk in 60 vragen tegen elkaar op.

De Quiz van het Jaar

Toch is deze kennisquiz iets anders dan Deze Quiz is Voor Jou. De BN'ers strijden namelijk alleen, net als de studenten in het publiek. Voorafgaand aan de quiz mogen de leergierige bollebozen voorspellen welke BN'er het beste scoort in de drie aparte speelrondes. Iedere spelronde bevat 20 vragen en een goed antwoord is één punt waard. 

Linda de Mol

Aan het einde van elke ronde valt er één BN'er af, en mogen de studenten die voor deze persoon hebben gekozen met elkaar 2500 euro verdelen. Per ronde stijgt dit bedrag, tot wel 10.000 euro na de laatste ronde. Een kandidaat die vooraf weinig stemmen heeft gekregen maar alsnog de laatste ronde wint, is dus ineens veel geld waard. De winnende BN'er gaat naar huis met de eer én De Quiz van het Jaar-trofee, de winnende student gaat naar huis met 1000 euro.

De Quiz van het Jaar is 29 december om 20:30 uur te zien op SBS6.

Meer over