Bezuinigingen

Corona nekt Net5-plannen Linda de Mol

25 augustus 2020 09:05 | amusement | Door Jef Willemsen

Linda de Mol maakte de overstap naar Talpa om Net5 uit het slop te trekken, maar corona gooit roet in het eten. Veel plannen blijven in de ijskast, zo onthult Linda.

Bij RTL Boulevard gaf Linda tekst en uitleg over de situatie.

Powered by Linda

Toen Linda begin 2019 overstapte naar de SBS-groep werd ze ook creatief directeur bij Net5. Onder de noemer 'Powered by Linda' was ze vastberaden nieuwe programma's te ontwikkelen voor de doelgroep. Maar afgezien van het jammerlijk geflopte Ladies night, een bescheiden bekeken serie van Olcay Gulsen over huiselijk geweld en het evenmin geweldig ontvangen Plastisch fantastisch is er weinig Linda-content meer te zien op de zender. Daar komt in het nieuwe seizoen ook geen verandering in.

Geldgebrek

Aan Aran Bade legde Linda uit dat de coronacrisis de boosdoener is. De advertentieinkomsten zijn drastisch teruggelopen waardoor er ook minder geld te besteden is aan nieuwe programma's. Hierdoor blijven noodgedwongen een aantal van haar nieuwe Powered by Linda formats op de plank liggen. Ook kon ze bevestigen dat definitief de stekker uit Ladies night is getrokken. 

Meer over