Onvermijdelijk?

Linda de Mol: 'Samensmelting RTL en Talpa móet misschien wel'

29 september 2018 11:53 | amusement | Door Faye Heijnis

© ANP
Gaat Linda de Mol broer John achterna naar Talpa? Dé vraag die de Nederlandse tv-wereld bezighoudt. De presentatrice geeft nu zelf antwoord.

En denkt dat een samensmelting van Talpa en RTL wellicht onvermijdelijk is.

Stoppen bij RTL

"Als John zegt mij echt kei- en keihard nodig te hebben, dan ben ik weg", geeft ze toe in een interview met het AD. "Of als ik daar dingen kan doen die bij RTL niet kunnen. Maar ik ben nu nog druk daar met alle programma’s die ik doe. Ik sluit niet uit dat ik vertrek, maar ook niet dat ik nog een jaartje bijteken. Sowieso teken ik altijd maar voor een jaar bij en dat loopt eind juni pas af." 

Linda's wil is wet

Als ze wél de overstap naar Talpa maakt, wil Linda een flinke vinger in de pap hebben. "Ik ga me natuurlijk wel bemoeien met welke programma's ik doe en op welk tijdstip die worden uitgezonden." 

Samensmelting RTL en Talpa

Het ene programma bij RTL en het andere bij SBS 6 presenteren, ziet Linda ook wel zitten. John de Mol besprak al eens een samensmelting van de RTL-programma's met Talpa's SBS 6, Net 5 en Veronica. "Ik vind ons land best klein voor twee heel grote commerciële zendergroepen", zegt zijn zus hier nu over. "Je zag het bij John de Mol en Joop van de Ende die heel druk bezig waren elkaar te beconcurreren tot ze samengingen (als Endemol in 1994) en het een groot succes werd. Ik vind het zeker niet ondenkbaar. (...) Als het lineair tv kijken zo achteruit blijft lopen, móet je op een gegeven moment misschien wel." 

Meer over