Steuntje in de rug

Linda de Mol zet LINDA.Foundation in tijdens coronacrisis

3 April 2020 16:48 | amusement | Door Jef Willemsen

© Screenshot YouTube
Linda de Mol zet haar LINDA.Foundation in om gezinnen te ondersteunen die het extra lastig hebben tijdens de coronacrisis.

Linda vertelde over haar plannen bij Radio Oranje, de dagelijkse online talkshow van Paul Haenen

Thuis bij Linda

Linda zit net als veel Nederlanders noodgedwongen thuis deze dagen, zo liet ze zien in het videogesprek dat ze met Paul had. De presentatrice vertelde dat ze ook voor haar eigen gemoedstoestand graag mensen helpt in deze moeilijke tijden. Vandaar dat ze het idee kreeg wat extra's te doen met haar liefdadigheidinstelling de LINDA.Foundation.

Geen puzzel of appeltaart

Linda vertelde honderduit over haar plannen: "Normaal gesproken zijn we heel druk met de stichting in de maanden november en december omdat we weten dat die feestmaand voor de gezinnen heel lastig is. Maar we hebben nu van onze intermediairs gehoord dat dit ook een hele moeilijke periode is. Alleenstaande moeders met twee of drie kinderen in een heel klein appartment zonder tuin binnenzitten. Da's voor iedereen ingewikkeld, maar als je alles van 7 tientjes moet doen dan kun je ook niet zeggen "kom, we gaan leuk een appeltaart bakken" of "we kopen een puzzel die we met zijn allen gaan maken."

Rondbellen

Daarom is Linda met haar team in actie gekomen: "Gister zijn we met het team heel druk geweest met bedrijven bellen om te vragen of ze willen helpen. Dan zie je dus die hulpbereidheid van mensen. We kregen 150 laptops zodat kinderen thuis lessen kunnen volgen, we kregen van de grootste supermarkt extra bonnen voor boodschappen. Daar werd ik zo vrolijk van!"

Gratis streamen

Maar daar blijft het wat Linda betreft niet bij: "Dus we gaan nu door! Misschien dat we een streamingdienst bereid krijgen de gezinnen die bij ons zijn aangesloten een aantal maanden van een gratis abonnement te voorzien. Of misschien dat we een spelfabrikant kunnen vragen of we een paar duizend puzzels kunnen krijgen."

Hartverwarmend

De Linda.Foundation klinkt als een grote organisatie, maar De Mol onthult dat 't juist een bescheiden clubje is: "We zijn in principe met z'n drieën met soms een stagiair. We proberen de kosten zo laag mogelijk te houden. Maar die mensen krijgen een hoop voor elkaar en dan is het heel hartverwarmend om te zien hoe iedereen zegt 'tuurlijk, doen we, geen probleem'."

Meer over