Presentatie door RuPaul Charles

Lingo verkocht aan Amerikaanse zender CBS

15 februari 2022 13:51 | amusement | Door Janine van Rooden

© Reinier Bergsma
Televisieformat Lingo is door productiemaatschappij IDTV verkocht aan de Amerikaanse zender CBS. Niemand minder dan RuPaul Charles zal de spelshow gaan presenteren.

Lingo blijkt nog steeds populair te zijn. Na een paar jaar afwezigheid in Nederland keerde het programma in 2019 terug op de buis bij SBS6 met als presentator Jan Versteegh. Ook over de grens, in het Verenigd Koninkrijk, Italië en Spanje, zijn de kijkcijfers goed. De grote Amerikaanse zender CBS kreeg nu ook interesse en kocht daarom het format van IDTV. Onlangs verkocht de Nederlandse productiemaatschappij ook al het succesformat De Verraders aan Amerika.

RuPaul Charles

De presentatie van de Amerikaanse versie van Lingo is in handen van RuPaul Charles. Momenteel is hij een van de grootste sterren in de VS door het succes van zijn tv-show RuPaul's Drag Race. Producent Marc Pos van IDTV laat enthousiast aan AD.nl weten: "Lingo laat IDTV nooit los. De spelshow is al meer dan dertig jaar in vele gedaantes op televisie geweest, in meerdere landen. We blijven het spelletje doorontwikkelen. Het is waanzinnig dat RuPaul het programma gaat presenteren."  

Meer over