Dance Dance Dance

Lisa van OG3NE: ‘We maken graag van iets negatiefs iets positiefs'

27 juni 2020 11:00 | amusement | Door Jef Willemsen

© William Rutten

Lisa Vol en haar OG3NE-zussen Shelley en Amy zitten allesbehalve stil. Hun onlinethuisconcerten trekken veel bezoekers en het drietal is ook weer te zien in Dance dance dance.

Hoe kijk je terug op Dance dance dance?
“Met mooie herinneringen. We kijken nu ook om alles opnieuw te beleven, al waren vooral de laatste weken loodzwaar. Je raakt elke week vermoeider en toch zijn er steeds drie nieuwe dansen om te leren. Toen kreeg ik ook nog een blessure, waardoor ik vaak in het ziekenhuis zat en niet duidelijk was of ik het wel aankon. Dat was heftig, maar het blijft een once in a lifetime ervaring om op terug te kijken.”

Dansen jullie nu ook meer in jullie shows?
“We hielden altijd al van bewegen op het podium, maar inmiddels hebben we echt afspraken over synchroon bewegen. Tijdens onze Sweet harmony-tour deden we een dance break en leerden we het publiek een dans. Ook zijn we door dansscholen benaderd om demonstraties te geven. Heel leuk, maar echt lang duurde dat allemaal niet. We wonnen Dance dance dance op 1 november, en sinds maart ligt alles stil.”

Hoe ontstond het idee voor jullie Home Isolation-optredens?
“We moesten onze shows verzetten naar volgend jaar en gingen alle drie in thuisisolatie. Maar we zijn altijd creatief geweest in hoe je van iets negatiefs iets positiefs maakt. Daarom gingen we meteen brainstormen over wat we wél konden doen. Als we niet samen voor publiek kunnen zingen, doen we het online en in isolatie. Dat begon met wekelijkse medleys als eerbetoon aan onze lievelingsartiesten en genres, van Disney en het songfestival tot Queen en Simon & Garfunkel. Inmiddels geven we ook weer livestreamconcerten vanuit huis.”

Die wekelijkse medleys zijn een hit op YouTube, wat heeft je het meest verrast?
“Dat Queen onze video deelde op Instagram. Toen lagen we alle drie op de grond van verbazing. We zijn met hun muziek opgegroeid, ze zijn toch een beetje onze helden. Vooraf waren we juist een beetje huiverig voor de reacties, dat is online altijd afwachten. Maar gelukkig kregen we bijna allemaal positieve reacties, uit de hele wereld.”

Lonkt er nu een internationale doorbraak?
“Nee, dat is helemaal niet onze bedoeling. Dat zou ook de verkeerde insteek zijn. De video’s zijn in de eerste plaats bedoeld om mensen even alle ellende te laten vergeten. Los daarvan zit reizen er voorlopig toch niet in en hebben we hier in Nederland nog voldoende op onze bucketlist staan.”

Wat zijn jullie plannen na corona?
“De bedoeling was dat we afgelopen mei op writer’s camp zouden gaan om aan ons nieuwe album te werken. Dat wordt volgend jaar. Voor het eerst gaan we zelf vanaf de start meeschrijven met songs. We hebben alle drie onze eigen kwaliteiten: Amy is heel goed in melodielijnen, ik ben meer tekstueel ingesteld en Shelley heeft juist een oor voor koortjes en muzikale aankleding. Dat wordt hopelijk heel speciaal.”

Dance dance dance | zaterdag | SBS 6 | 20.00 uur

Meer over