'Niet te kopen in de winkel'

Literaire polonaise bij Marcel & Gijs

17 juni 2023 08:48 | amusement | Door Jef Willemsen

© Screenshot SBS 6
De tiende aflevering van Marcel & Gijs eindigde onnavolgbaar feestelijk met een polonaise in de studio terwijl Marcel van Roosmalen voordroeg uit eigen werk.

Marcel van Roosmalen en Gijs Groenteman zijn op de helft van hun 'vakantiebaantje' bij SBS 6 en dat werd vrijdagavond gevierd met een klein feestje in de uitzending.

Henny & Donnie

Marcel & Gijs roemen zich op het feit dat ze opmerkelijke gastencombinaties boeken. Zo schoven eerder deze week René Froger en Caroline van der Plas samen aan en ook Alexander Pechtold en Rutger Castricum waren ineens een tv-duo. Op vrijdagavond bracht de show rapper Donnie en tv-icoon Henny Huisman samen in een uitzending die de parodie voorbij was.

Platinaplaat

De mannen hadden een verrassing voor Donnie: zijn nieuwe plaat De kibbelingsound was platina. Alle reden voor confettikannonnen die Henny Huisman shellshocked en onder de glitters achterlieten en een polonaise met het publiek. Uiteraard liet Van Roosmalen ook deze aflevering de gelegenheid niet onbenut om de SBS-kijker aan het lezen te krijgen, dus droeg hij in het hart van de feestende massa voor uit eigen werk.

Meer over