Vermommingen en verborgen camera's

Locaties van Burgemeester Undercover bekend

Zou het niet handig zijn als problemen in een stad door de burgemeester zelf worden ervaren? SBS 6 stuurt burgemeesters op pad in het programma Burgemeester Undercover.

Elke burgemeester wordt vermomd en vervolgens met de verborgen camera gevolgd terwijl ze worden geconfronteerd met de problemen in hun stad. Zo proberen ze onopvallend bij de kern van het probleem te komen, om er een oplossing voor te kunnen vinden. Presentator Dennis van der Geest kijkt en denkt mee. 

Woninginbraak in Gouda

In de eerste aflevering gaat burgemeester Milo Schoenmaker op pad in Gouda. Er is sprake van woninginbraak in de gemeente en daar wil de burgemeester zich in verdiepen. Hij vermomt zich als journalist en agent, om zo meer over het probleem te weten te komen.

Oplossingen

Later komen onder meer Weert, Apeldoorn en Papendrecht aan de beurt, waar problemen als hangjongeren, verpaupering in de wijk en asociaal gedrag in het verkeer worden onderzocht. Na elke undercover-operatie nodigt de burgemeester alle betrokkenen uit in het gemeentehuis om zijn identiteit te onthullen en zijn oplossingen voor te leggen.

De eerste uitzending is te zien op dinsdag 9 oktober om 21.30 uur bij SBS6. 

Meer over:

Reageren