Lodewijk Hoekstra gaat weer tuinieren op tv in Groene handen

21 maart 2017 16:49 | amusement | Door Televizier

© RTL

Lodewijk Hoekstra keert terug op televisie. De presentator, die in juni na twaalf jaar stopte met Eigen huis en tuin, is vanaf 9 april weer wekelijks te zien in het nieuwe programma Groene handen. 

In het groene lifestyleprogramma staan planten, bloemen en de natuur centraal. Lodewijk wil met Groene handen de liefde voor groen weer helemaal op de kaart zetten. “Mensen staan steeds verder van de natuur en de interesse in tuinieren en groen is minimaal tegenwoordig en daar wil ik heel graag verandering in brengen.”

Wereld van het buitenleven

Met verschillende experts duikt de presentator in de wereld van het buitenleven waar hij laat zien hoe je met passie en op een verantwoorde manier kunt genieten van de natuur. Tv-kok Hugo Kennis bereidt elke week een lekker maaltje klaar van eigen oogst. Bloemen- en plantenstyliste Sarah Dikker geeft tips hoe je kunt genieten van groen en kleur binnenshuis.

Eigen tuin

Het blijft niet bij tuinieren alleen voor Lodewijk. Hij gaat langs bij kwekers om zo alles te weten te komen over de passie waarmee planten gekweekt worden. Ook laat hij elke aflevering zien hoe je stap voor stap je eigen tuin kunt aanleggen.

Groene handen, dat het voorprogramma wordt van Eigen huis en tuin, is vanaf 9 april elke week te zien om 17.30 uur op RTL 4

Lees ook: Lodewijk Hoekstra stopt met Eigen huis en tuin

Meer over