Lodewijk Hoekstra maakt comeback bij RTL 4

27 december 2016 15:34 | amusement | Door Televizier

© RTL - Alexander Popelier

Lodewijk Hoekstra stapte vorig seizoen uit onvrede op bij Eigen huis en tuin, maar RTL heeft de tv-tuinman gestrikt voor een nieuw programma over zijn eigen huis en tuin.

Lodewijk kondigt zijn op handen zijnde show aan in een interview met weekblad Weekend.

Groen en duurzaam

In zijn tijd bij Eigen huis & tuin vond Lodewijk het jammer dat hij niet vaker de kans kreeg zijn filosofie over duurzaam en groen leven kon uitdragen. In zijn nieuwe zondagmiddagshow krijgt hij ruim baan, de camera's volgen Hoekstra en zijn vriendin Renee namelijk bij de bouw van hun nieuwe droomwoning.

Zelfstandig

Daarin is Hoekstra volledig vrij om zelfstandig te bepalen hoe er gebouwd gaat worden: "Mijn tuin zal het onderwerp worden. Het wordt geen reallifesoap, maar ze nemen wel op bij ons thuis. Het wordt echt een groen lifestyleprogramma, bijvoorbeeld met tips over het kweken van een moestuin."

Avontuur

Lodewijk is trots op zijn vriendin die ook meedoet: "Renee en ik hebben al ons geld geïnvesteerd in ons huis, waarbij we ieder de helft hebben bekostigd. Daarnaast hebben we een budget waar we heel slim mee om moeten gaan, het geld gaat namelijk erg snel op. Ik vind het heel dapper dat Renee dit avontuur met mij aan durft te gaan. Ik ben wel een beetje bekend hiermee, maar zij stort zich echt in het diepe. Dat zij vertrouwen in mij heeft is groots, dat doet mij goed."

Het nieuwe, groene programma van Lodewijk is komend voorjaar te zien bij RTL 4.

Meer over