Lodewijk Hoekstra stopt met Eigen Huis & Tuin

Tuinman Lodewijk Hoekstra neemt na twaalf jaar afsheid van het RTL 4-programma Eigen Huis & Tuin. Op zaterdag 4 juni is Lodewijk voor het laatst in het woonprogramma te zien. 

Lodewijk liet een tijd geleden al weten zich niet meer helemaal op zijn plek te voelen bij de huidige opzet van Eigen Huis & Tuin. Hij dacht toen al aan stoppen. Sinds dit seizoen moet Lodewijk zijn werk delen met Boer Tom. Hierdoor is hij minder druk en minder vaak te zien bij het programma. 

Moeilijke beslissing

"Ik ben erg tevreden met de mogelijkheden en kansen die het programma en RTL mij de afgelopen jaren hebben geboden", zegt Lodewijk in een reactie. "Het is daarom van beide kanten een moeilijke beslissing geweest. De wil was er bij mij en RTL absoluut om te kijken of we op de een of andere manier mijn visie konden vertalen naar Eigen Huis & Tuin." Helaas is dit dus niet gelukt.

Afscheid

Toch neemt de tuinman niet volledig afscheid van RTL of van het woonprogramma. "Ik blijf aan de zijlijn betrokken en in gesprek met RTL over mijn ideeën en visie met betrekking tot nog meer groene lifestyle- en duurzaamheidsprogramma’s."

Fantastische 12 jaar

"Ik heb een fantastische tijd gehad bij Eigen Huis & Tuin en ik ga het zeker missen, maar het is tijd nieuwe kansen aan te grijpen en mijn hart te volgen," vervolgt de sympathieke tuinman. Wij gaan Lodewijk ook ontzettend missen. 

Eigen Huis & Tuin is iedere zaterdag om 18.05 uur te zien op RTL 4.


Meer over:

Reageren