Asjemenou

Loeki de Leeuw keert na zeventien jaar terug op de buis

1 maart 2021 09:32 | amusement | Door Jacob-Jan van de Groep

© ANP
De kogel is door de kerk; Loeki de Leeuw komt definitief terug op televisie! Het populaire reclamepoppetje maakt na zeventien jaar zijn comeback.

STER-baas Frank Volmer gaf maandagochtend in Jan-Willem Start Op op NPO Radio 2 het verlossende antwoord. Zo gaf hij aan dat Loeki de Leeuw in eerste instantie wordt ingezet rond het EK voetbal, de Olympische Spelen en de Tour de France. "We praten nog met de NPO of hij ook op andere momenten terug kan komen."

Actie

Loeki de Leeuw was van 1972 tot 2004 op televisie te zien, waarna de STER de stekker eruit trok. Dit vanwege de hoge kosten die kwamen kijken bij het maken van de reclamespotjes. In 2019 was Loeki al eens eenmalig terug op de buis na een actie van NPO Radio 2, mede doordat er 20.000 handtekeningen werden verzameld om de reclameleeuw voor vast terug te laten keren.

Asjemenou

Van Loeki de Leeuw zijn zo'n 7.000 reclamefilmpjes gemaakt. In die korte reclame-onderbrekingen gaat er steevast wat fout bij Loeki, die dan met 'asjemenou' op de proppen komt. Nou, dat zeggen wij over dit nieuws; asjemenou!

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Jeroen Kijk in de Vegte (@jeroenkidv)

Meer over