Interview

Loes Haverkort was bloednerveus tijdens opnames Het Perfecte Plaatje: 'Ik wil het graag goed doen'

18 oktober 2023 10:00 | amusement | Door Wouter Luijken

© William Rutten

Loes Haverkort is een van de deelnemers die nog in de race is in Het Perfecte Plaatje, ondanks haar valkuilen. ‘Stress en paniek kunnen de overhand krijgen.’

Waarom wilde je meedoen aan Het Perfecte Plaatje?

“Ik ben een enorme fan van fotografie, het fascineert mij. Het is een mooie kunstvorm. Ik heb zelf geen ervaring met foto’s maken. Ja, op mijn telefoon, maar niet met een echte camera. Dit is dus een mooie eerste stap.”

Hoe is het om zonder enige ervaring aan deze wedstrijd mee te doen?

“Hartstikke moeilijk. Je bent aan het leren en daar hoort bij dat je fouten maakt, maar op die fouten word je ook afgerekend. Die ene misser kan betekenen dat je naar huis moet. Ik heb ook nogal wat valkuilen: stress en paniek krijgen bij mij nog wel eens de overhand. Dat kan ten koste gaan van de kwaliteit. Als er een situatie komt waarbij ik het niet meer overzie, kan dat daarom heel leuke tv opleveren.”

Hoe fanatiek ben je?

“Behoorlijk. Ik wil het graag goed doen en daardoor word ik enorm zenuwachtig. Ik weet niet hoe ik er op beeld uit gaat zien; van buiten lijk ik rustig, maar van binnen raast het dan. Hoe het onderling met de deelnemers is? We hebben het eigenlijk heel gezellig, dat is ook het leuke aan het programma. We zijn competitief, maar we genieten ook van het goede werk van een ander. Al baal ik dan ook wel weer dat ik die ene prachtige foto niet gemaakt heb.”

Wat fotografeer je zelf het liefst?

“Wat ik zelf leuk vind is wanneer ik mij met het onderwerp kan verbinden, dat is ook mijn kwaliteit. Ik vind fotografie in een studio heel tof en beelden maken in de natuur vind ik ook gaaf. Het grappige van het programma is dat we worden opgeleid als een soort allrounder, maar niemand is dat. Elke fotograaf heeft een eigen specialiteit. Alles een beetje moeten kunnen is een uitdaging.”

Sta je liever voor of achter de camera?

“Het klinkt een beetje cliché, maar ik kies voor allebei. Ik heb wel een liefde ontwikkeld voor het achter de camera staan. Ik heb al wat plannen gemaakt om er meer mee te gaan doen en die wil ik niet meer loslaten.”

Het Perfecte Plaatje is sinds 4 oktober 2023 iedere woensdag om 20:30 uur te zien op RTL4. Terugkijken kan via Videoland.

Meer over