Loiza is eerste transgender ter wereld die Top Model-wedstrijd wint

De 20-jarige Loiza lamers won maandagavond de finale van Hollands Next Top Model. En daarmee schreef de Drielse geschiedenis.

Loiza is de allereerste transgendervrouw ter wereld die de modellenwedstrijd Next Top Model wint. De organisatie wist van tevoren niet dat Loiza niet als meisje was geboren, ze vertelde haar verhaal halverwegde de Holland's Next Top Model-wedstrijd. In het AD vertelde de blondine eerder al dat haar bekentenis geen problemen opleverde: „Gelukkig krijg ik alleen maar leuke en lieve reacties van mensen op mijn deelname. En iedereen die er aanstoot aan neemt, loopt maar met een boog om me heen.”

Lucas

Loiza werd 20 jaar geleden in Driel geboren als Lucas Lamers. Al op haar 6de had ze haar eerste gesprek in een genderkliniek en de definitieve operaties volgden op haar achttiende. Loiza's grootste ambitie nu is een show lopen van het lingeriemerk Victoria's Secret. 

Op Twitter verschijnen inmiddels veel reacties van mensen die zich eraan ergeren dat Loiza voortdurend transgender wordt genoemd. 

Zelf vindt Loiza het geen enkel probleem dat ze transgender wordt genoemd: „Ik ben er onwijs trots op.”

Lees ook:
Finale HNTM trekt 643.000 kijkers 

Reageren