Laatste week

Loretta Schrijver ziet op tegen naderend afscheid Koffietijd

20 mei 2023 10:02 | amusement | Door Jacob-Jan van de Groep

© ANP Kippa

Op vrijdag 26 mei stopt Koffietijd bij RTL4. Loretta Schrijver, één van de presentatoren van het praatprogramma, ziet op tegen het naderende afscheid.

”Nou, ik zie tegen dit soort dingen op. Ik zie tegen vanavond op. Dan is het ineens een afscheid, dan wordt het ineens iets tastbaarder”, zei de 67-jarige Schrijver aan tafel bij Jinek.

Geen vervolg

Normaliter loopt in mei het seizoen van Koffietijd af, waarna Schrijver en consorten een aantal maanden vrijaf hebben om in september weer van start te gaan. Die start blijft nu dus achterwege. ”1 september worden we dan wel weer wakker van: het gaat niet door.” In november vorig jaar liet RTL weten te stoppen met Koffietijd. “Het programma bereikt helaas niet meer voldoende kijkers”, was de verklaring.

Comeback

Koffietijd, op dit moment nog gepresenteerd door Schrijver, Quinty Trustfull, Pernille La Lau, Patrick Martens en Vivian Slingerland, was voor het eerst in 1994 te zien met Hans van Willigenburg en Mireille Bekooij. Het programma stopte in eerste instantie in 2001, om in 2010 een comeback te maken.

Meer over