Louis Walsh is blij dat hij met X-Factor stopt

Muziekmanager en professioneel jurylid Louis Walsh stopt met het jureren van Britste talenten in X-Factor. Na tien jaar vindt hij het wel welletjes geweest.

Al een heel decennium zat Louis Walsh achter de jurytafel bij X-Factor. Hij vindt het daarom nu hoog tijd voor iets anders. De muziekkenner heeft bekendgemaakt dat dit zijn laatste seizoen bij het programma is.

Simon Cowell

Louis Walsh vertelt dat zijn tv-carrière eigenlijk een beetje uit de hand is gelopen. Het was namelijk nooit zijn bedoeling om op ieders beeldscherm te verschijnen. "Het komt door Simon Cowell. Ik ben hem hier erg dankbaar voor, maar nu wil ik mijn eigen leven terug", laat Louis weten.

Westlife

Toch denkt de 61-jarige Walsh nog lang niet aan met pensioen gaan: "Ik ga Shane Filan van Westlife managen en ik ga een nieuwe boyband vormen", vertelt hij in TV Times. Als manager had hij de afgelopen jaren al veel succes met talenten als Shayne Ward, JLS, Union J en Jedward.

X-Factor jury

Dit jaar zit Louis Walsh nog samen met Gary Barlow, Sharon Osbourne en Nicole Scherzinger in de jury van het programma. Hoe dit panel er in 2014 uit gaat zien is nog onbekend.

Reageren