Lucas & Menno: Spetterend bruiloftsfeest in Goede Tijden Slechte Tijden

27 januari 2014 14:12 | amusement | Door Televizier

Het spande er een tijdje om, maar afgelopen ­vrijdag gaven Lucas Sanders en Menno Kuiper elkaar eindelijk het jawoord in GTST.

Heel Meerdijk viert in de aflevering van vanavond feest. Stefano Sanders (Bas Muijs) is ervoor overgekomen uit China, en Lorena heeft geregeld dat de Backstreet Boys optreden in Dansatoria.

Historisch

De bruiloft heeft historische betekenis, want het is het eerste homohuwelijk in een Nederlandse soap. Hoe lang het zal standhouden, is een ander verhaal.

Ferry

Ferry Doedens heeft er vooralsnog alle vertrouwen in. „Ik vind het een goede combinatie, ze passen bij elkaar”, zegt de 23-jarige acteur die sinds 2009 de rol van Lucas speelt. „Menno is de stille van de twee, een echte rechercheur. Lucas is een sloddervos, een spring-in-’t-veld. Plus en min, dat houdt elkaar in balans.”

Reacties van fans

Ferry is reuze benieuwd naar de reacties. „Het is een heel romantisch huwelijk, het ziet er allemaal lief en sprookjesachtig uit. Ik hoop dat de mensen het net zo leuk vinden als wij. Ik denk van wel. De liefde tussen Menno en Lucas spat ervan af en je kunt zien dat er heel veel tijd en moeite in de scènes is gestopt door het team dat GTST maakt. Ik ben echt trots op het resultaat.”

Jawoord

Op het moment suprême ging er wel even iets door Ferry heen. „Het voelde heel gek om daar met Dave (Menno) voor het altaar te staan en hem mijn jawoord te geven, terwijl ik thuis gewoon een vriendje heb zitten.”

Het huwelijksfeest in Goede Tijden Slechte Tijden, 20.00 uur op RTL 4.

Meer over