Politieke ambities

Lucille Werner verruilt tv-werk voor plaats op kieslijst CDA

27 oktober 2020 16:58 | amusement | Door Jef Willemsen

© ANP
Lucille Werner gooit het over een andere boeg: de presentatrice gaat voor het CDA de politiek in en staat op plek 10 van de landelijke kieslijst voor de Tweede Kamerverkiezingen in maart.

Lucille lichtte haar nieuwe loopbaan toe op Instagram.

Menselijke problemen

Werner is niet over één nacht ijs gegaan, ze zegt zich al jaren te hebben voorbereid op deze nieuwe stap. Haar programma's, waaronder de Mis(s) verkiezing en haar meest recente wapenfeit De minister van gehandicaptenzaken zijn allen gericht op het oplossen van menselijke problemen.

Ingewikkeld

In gesprek met het AD zegt de 53-jarige nieuwbakken politica: "Zoveel mensenlevens die te maken hebben met onzekerheid. Ouderen met angst voor een virus, jongeren die niet weten of ze werk krijgen. Het is best wel ingewikkeld nu. Hoe we eruit gaan komen met elkaar is eigenlijk onbekend. Hoe mooi is het dan om nu die stap te zetten?"

Inclusie

Haar platform bestaat uit meer dan alleen mensen met een handicap, het draait wat Lucille betreft om inclusie: "Dat moet een grondbeginsel zijn. Inclusie voor oud en jong, arm en rijk."

Het CDA heeft momenteel 17 zetels in de Kamer, met haar tiende plek op de kieslijst is het niet ondenkbaar dat Lucille daadwerkelijk gekozen wordt in de volksvertegenwoordiging.

Meer over