Lucille Werner krijgt Owen Schumacher als co-host in Pointless

In de nieuwe tv-quiz Pointless heeft Lucille Werner een medepresentator: Koefnoen-maker Owen Schumacher staat haar bij als jurylid.

Owen Schumacher neemt plaats naast Lucille Werner in de nieuwe tv-quiz Pointless, deze zomer op NPO 1. "Ik ben een soort jurylid dat de juiste antwoorden geeft en Lucille is er meer voor de kandidaten," legt Owen uit in RTL Boulevard.

'Nerdy'

"Het is ook een beetje nerdy, wat ik er wel aantrekkelijk aan vind," zegt Owen over zijn rol in de quiz. "Ik heb natuurlijk wel even getwijfeld: is het wel iets voor mij?" Toch zei hij ja. "Het lijkt me hartstikke spannend, want het is voor mij onontgonnen terrein. Ik vind het altijd leuk om dingen te doen die ik nooit eerder gedaan." Lucille is blij met haar co-host: "Hij heeft humor, hij is slim en hij is snel van tong." Na het stoppen van Lingo heeft de presentatrice deze zomer eindelijk weer een quiz. Ze zag het format in Engeland en regelde zelf haar comeback.

Pointless

In Pointless draait het erom dat de kandidaten zo min mogelijk punten halen. "Je moet zorgen dat je pointless blijft," aldus Lucille. Het antwoord dat het minst voor de hand ligt, heeft de laagste score. De vragen zijn ook voorgelegd aan een panel van 100 man en aan de hand daarvan wordt bepaald wat voor de hand ligt en wat niet. Lucille geeft een voorbeeld: "Een vraag kan zijn: noem een groente. Dan moet je vooral geen bonen noemen, geen spruiten, geen bloemkool, want dat noemt iedereen. Pastinaak is beter. Dat zal het panel van 100 man vast niet benoemd hebben."

Pointless is vanaf 27 juli van maandag t/m vrijdag om 19.00 uur te zien op NPO 1.

Lees ook:
De 7 tv-quizzen van quizkoningin Lucille Werner

Reageren