Lucille Werner rommelde met roze Lingo-bal

Lucille Werner maakte de roze Lingo-bal wat stroever, zodat die vaker zou worden gepakt. De presentatrice rolde het net geverfde balletje door het zand.

Lucille Werner onthulde het geheim van de roze Lingo-bal op Radio 538. "We willen natuurlijk dat mensen prijzen winnen," antwoordde de AVROTROS-presentatrice op de vraag of er wel eens werd gesjoemeld met de ballen. "Het roze balletje, dat stond voor een hele leuke prijs, werd maar weinig gepakt."

Roze bal

"Ik zei: kom op, laten we dat balletje eens roze verven, een beetje door het zand rollen en dan opnieuw verven, zodat het wat stroever is dan de rest van de balletjes. Maar dat heeft dus eigenlijk vrij weinig nut gehad, want als je grabbelt, ben je niet bezig met het voelen van die ballen." Jurylid JP wist niets van het zand op de bal, aldus Lucille. "Dit wist ik alleen."

Geen gesjoemel

538-dj Frank Dane noemt de verandering van de textuur van de roze Lingo-bal 'gesjoemel', maar daar is Lucille het niet mee eens. "We hebben niet gesjoemeld! Het was alleen maar een prijzenballetje. Dan mag het, want het heeft verder geen invloed op het spel." De roze bal leverde de kandidaten een extra prijs op van de VriendenLoterij en stond verder los van de uitkomst van Lingo.

Pointless

Sinds vorige week presenteert Lucille elke werkdag het nieuwe Pointless, in de zomerstop van DWDD. Eerder had de presentatrice plannen voor een zomereditie van Lingo, maar met de komst van de nieuwe quizshow is dat idee van de baan.

Lees ook:
Mooie kijkcijfers voor Pointless

Meer over:

Reageren