Lucilles laatste Lingo?

Over Lingo is na deze uitzending voorlopig het laatste woord gezegd. Maar voor de trouwe kijkers is er goed nieuws: er is nog hoop op een vervolg.

Het is een droeve dag voor de fans van Lingo. Na 25 jaar is het vanavond voorlopig gedaan met het woorden raden en ballen grabbelen. Als je aan Lingo denkt, denk je aan Lucille Werner. Maar drie andere presentatoren gingen haar voor. De eerste aflevering van de uit Amerika vergewaaide spelshow werd uitgezonden op 5 januari 1989 met Robert ten Brink als spelleider. Francois Boulangé en Nance Coolen losten hem af. 

Lingo

Het allereerste woord dat (bij de tweede poging) ooit werd geraden , was ‘noest’. Dat was nog in de tijd van de vijf­letterwoorden. Tegenwoordig moeten de kandidaten woorden van vijf, zes, zeven en zelfs tien letters zien te vinden. In 2006 haalde Lingo het nieuws. Er was toen sprake van dat het programma zou stoppen omdat er te veel oude mensen keken. Dit leidde tot zoveel ophef, dat zelfs premier Balkenende zich in de discussie mengde. Hij kon zich de teleurstelling onder de kijkers goed voorstellen. 

Lucille Werner

Dit keer heeft de minister-president zich er niet mee bemoeid. „We hebben het beoogde aantal kijkers gewoon niet gehaald”, zegt Lucille Werner. ‘’Het doet pijn, maar soms moet je je verlies nemen.” Nog niet alle hoop is vervlogen voor Lucille en de Lingo-liefhebbers: de media­directeur van de Avrotros bekijkt momenteel met de Nederlandse Publieke Omroep de mogelijkheden om een speciale zomereditie te maken.

Meer over:

Reageren