Bij RTL Boulevard...

Luuk Ikink baalt van zwijgen over affaire Stax-Tan

4 januari 2019 13:57 | amusement | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
Luuk Ikink betreurt het dat RTL Boulevard vorig jaar de geruchten rond een affaire tussen Humberto Tan en Dionne Stax in eerste instantie doodzweeg.

Dat onthulde de presentator donderdagnacht in de WNL-radioshow 't Wordt nu laat.

Stilzwijgen

Toen in april 2017 de eerste berichten in de media verschenen dat Humberto Tan een buitenechtelijke verhouding zou hebben met tv-collega Dionne Stax, werd daar bij RTL Boulevard met geen woord over gerept. Hierdoor ontstond het idee dat RTL de showbizzrubriek had verboden de pijnlijke gossip te brengen. De zender ontkende dit en nu reageert de voormalige RTL Late Night sidekick voor het eerst op stilzwijgen rond Humberto.

"Niet goed aangepakt"

Volgens Luuk lag het besluit volledig bij de redactie van RTL Boulevard die met de handen in het haar zat: "We waren bij het programma in een opstartfase met nieuwe mensen en dachten: past het nog wel bij ons programma, moeten we het nog wel doen? Het was heel erg privé. Het was een grijs gebied. We hebben het niet goed aangepakt."

Leerproces

Maar Ikink en de zijnen hebben er wel wat van opgestoken: "Nu denken we: natuurlijk hadden we dat mee moeten nemen. Later hebben we dat uiteraard ook gedaan.Nu zijn we twee jaar verder en we hebben er wel goed van geleerd, denk ik ja."

Meer over