'Nog meer vlieguren'

Luuk Ikink beslist over toekomst bij RTL Boulevard

10 december 2020 15:58 | amusement | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
Luuk Ikink (37) krijgt steeds vaker de vraag wat hij na RTL Boulevard wil doen. De presentator geeft in de Philip Bloemendal podcast openheid van zaken.

Luuk, in 2012 winnaar van de Philip Bloemendal prijs voor zijn radiowerk, vertelt in de podcast over zijn ambities in omroepland. 

RTL Boulevard

Ikink is nog maar relatief kort op televisie: hij maakte in 2013 zijn debuut als sidekick van Humberto Tan bij RTL Late Night en stapte in de zomer van 2016 over naar het vernieuwde RTL Boulevard waar hij vaste co-host werd van een roterende groep presentatoren. Sindsdien heeft hij heel wat vlieguren gemaakt. Maar na het aankondigen van talloze showbizz nieuwtjes en internetfilmpjes is Luuk zijn baan nog steeds niet beu. 

Tevreden

Sterker nog: hij is zo tevreden dat 'ie helemaal geen andere programma's ambieert. Hij heeft Boulevard naar zijn idee pas net een beetje in de vingers: "Ik heb zo veel vlieguren moeten maken voordat ik me daar lekker voelde op mijn plek. Ik had het altijd wel naar mijn zin, maar je krijgt het pas echt goed onder de knie als je heel veel uren maakt."

Vijf jaar

Wat Luuk betreft is hij nog jarenlang de vaste waarde van de vooravond op RTL 4: "Ik wil RTL Boulevard namelijk gewoon nog heel erg lang doen, maar niet nog één of twee jaar, maar echt nog wel minimaal vijf jaar bijvoorbeeld. Ik vind dat je een programma als dit lang moet doen, want pas na een paar jaar gaat zo’n programma echt in je systeem zitten."

Meer over