Luuk Ikink stapt over naar RTL Boulevard

16 augustus 2016 09:25 | amusement | Door Televizier

© William Rutten

RTL Boulevard heeft er in de naam van Luuk Ikink een nieuw gezicht bij. Ikink, bekend als sidekick van Humberto Tan in RTL Boulevard en als presentator van wetenschapsprogramma Galileo, wordt co-presentator van het showbizzprogramma.

Gisteren werd bekend dat Albert Verlinde na vijftien jaar vertrekt bij RTL Boulevard. Door de komst van Luuk Ikink wordt de leegte opgevuld, maar de nieuwe co-presentator benadrukte in de ochtendshow van Frank Dane op Radio 538 dat hij Albert Verlinde's plek niet letterlijk overneemt. 

Laatste Late Night

De overstap van Ikink betekent dat hij zijn laatste aflevering als sidekick al heeft meegemaakt. "Ja de laatste is al geweest", zei Luuk. "Ik wist het toen al. Dat was wel gek want we wilden het nog stilhouden. Zodra het kon, heb ik het afgelopen zomer de redactie verteld. Dat was wel een beetje raar."

Mooie stap

Bij RTL Boulevard mag Luuk plaastnemen aan de desk, waardoor hij een plekje opschuift in de hiërarchie. Hij noemt het 'een mooie stap'. "Je verbreedt je weg. Het is goed om iets anders te doen. Humberto snapte het wel. Hij vond het jammer maar begreep wel dat ik er voor ging", vertelde Ikink.

Frank Dane

De komst van de bebrilde presentator betekent dat de rol van Verlinde's tijdelijke invaller, Frank Dane, gaat veranderen. De dj gaat aan de slag als 'vliegende verslaggever'. Op 29 augustus presenteert Luuk Ikink zijn eerste aflevering van het showbizzprogramma. 

Lees ook: Vertrekt Albert Verlinde naar RTL Live?

Meer over