Expert Monica

BZV 2018: Maakten de boeren de goede keuzes op hun speeddate?

MensTypes-trainer Monica Wardenaar weet als geen ander hoe je de ideale partner vindt. Zij analyseert wekelijks Boer zoekt vrouw voor ons. Deze week: de speeddates.

Dat kiezen niet altijd makkelijk is bleek uit het eerste keuzemoment van de boeren en boerinnen. Er was zelfs sprake van enige keuzestress. Vijf minuten speeddaten en beslissen met welke vijf kandidaten ze een dagdate willen is geen eenvoudige opdracht.

Boerin Steffi zei: “ze zien er beter uit dan ik dacht”. Ze had uiteindelijk ook haar keuze laten vallen op zes boeren in plaats van vijf. Ze vond het bijna een onmogelijke taak om nog een briefschrijver van haar lijstje te schrappen. Jaap vond het een geweldige ervaring en voor Marnix was deze dag een ‘rollercoaster van emoties’. De boeren hebben hun keuze gemaakt en er zitten types bij die een goede match zijn. Dat is telkens weer leuk om te zien.

Bij MensTypes zijn er twee types waarmee je een superrelatie kunt hebben. Dat zijn je ‘maximale aantrekking’ en hetzelfde type als jij bent.

Boerin Steffi

Na hersteld te zijn van de eerste schrik van 49 briefschrijvers die ‘haar wel zagen zitten’ begon Steffi met flair en plezier aan de speeddates. Ze houdt van lange mannen en dat is geen toeval. Lange en vaak slanke mannen passen bij het type dat Steffi is. Koeienboer Paul uit Drenthe was haar het meest bijgebleven. Hij was 1.96 lang en wat ‘zij had met paarden, had hij met koeien’. Erg creatief en origineel met woorden is dit type niet. Op de vragen van Yvon over hoe de speeddate was gegaan antwoordde hij: ‘Ja, goed – Ja, leuk – Ja, zeker. Uit de vijf mannen die Steffi gekozen heeft zitten mannen die qua menstype een goede match zijn. Eén man is zelfs haar maximale aantrekking.

Boer Wim

Met 333 brieven is boer Wim een populaire potentiële ‘ideale partner’. De tien briefschrijfsters die met hem op speeddate mochten, waren dan ook onder de indruk na het ‘vijf minuten gesprekje’, wat veel te snel voorbij was. Wim is onderhoudend, relaxed en praat makkelijk. Bij zijn vijf dames voor de dagdate zitten zeker menstypes die een goede match zijn.

Boer Jaap

Boer Jaap koos voor ‘zekerheid’ en had zich goed voorbereid. Dit past helemaal bij zijn type. Hij had een goed script en hield zich daar consequent aan. Elke kandidaat kreeg als eerste te horen: ‘you never get a second chance to make a first impression’. Wijze woorden… Maar ook probeerde hij de dames op de ‘Jaap manier’ gerust te stellen. Hij zei tegen elke dame: “ben je zenuwachtig? Moet je niet zijn, want ik ben tien keer zenuwachtiger”. Dit bleek vaak een ijsbreker te zijn, want de dame trakteerde hem op een stralende en ontspannen lach. Ook Jaap koos goede matches voor de dagdates.

Boerin Michelle

In tegenstelling tot Steffi vertelde Michelle niet veel over zichzelf tijdens de speeddates. Ze zei: “Ik wil me niet helemaal blootgeven, want dat is veiliger.” Ze had een bepaalde strategie bedacht. Ze stelde praktische vragen en ging bij het antwoord voelen hoe het voelde. Interessant … Michelle heeft ook haar vijf dagdates uitgekozen. Niet de meest perfecte kandidaten voor haar, dus ik ben benieuwd hoe dat verder zal gaan.

Boer Marnix

Het lijkt soms alsof boer Marnix het helemaal niet leuk vindt om mee te doen aan Boer zoekt vrouw. Er zijn momenten dat je je kunt afvragen of hij wel op zoek is naar een vrouw in zijn leven. Hoewel dit gedrag bij zijn type past, reageert hij wel erg vaak onverschillig en bot. Toch kreeg deze boer 75 brieven en uiteindelijk stonden tien dames te popelen om met hem te speeddaten. Iedereen heeft types die het beste passen, mensen die de juiste dingen zeggen of doen. Zoals in dit geval Bertine tijdens de speeddate glimlachend tegen Marnix zei: “Hoe harder iemand schreeuwt: ik ben eigenwijs, ik ben moeilijk en ik wil het voor 99% op mijn manier, hoe minder ik dat geloof.”

Je zag dat dit Marnix raakte en je zag hem ‘ontspannen.’ Het verbaasde me ook niet dat zij één van de dames is waarmee hij een dagdate wil. De boeren en boerinnen hebben gekozen en volgende week zullen we zien of er een echte klik is tussen de boeren en hun dates. Als deze er is, betekent dit dat iemand echt bij je past. Het is belangrijk dat je deze bijzondere klik herkent, want deze aantrekkingskracht is de basis voor een superrelatie.

Monica Wardenaar
Monica Wardenaar is MensTypes trainer, TypeDating coach en schrijfster van het boek Jij past echt bij mij. Niet alleen geeft ze workshops over het vinden van je ideale partner, maar ook trainingen over hoe je MensTypes toepast bij het verbeteren van je (werk)relaties. www.menstypes.nl

Meer over:

Reageren