Maan wint The Voice of Holland 2016

Maan is de winnaar van The Voice of Holland 2016. De 18-jarige zangeres uit het kamp van coach Marco Borsato werd tijdens de live finale tot winnares uitgeroepen.

Het bleek een heftige strijd tussen de vier overgebleven talenten. 

Exit Jennie

Nadat het viertal tweemaal had opgetreden, solo en in duet, was het eerste keuzemoment daar. Tot ieders verrassing was het Anouks kandidaat Jennie Lena, door velen als favoriet bestempeld, die het veld moest ruimen. Jennie nam haar verlies en bedankte iedereen, maar vooral coach Anouk die een welverdiende knuffel kreeg. 

Exit Brace

Na een volgende stemronde en twee commercial breaks, waarin onder meer bekend werd dat Guus Meeuwis in seizoen 7 op de draaistoel van Marco Borsato plaatsneemt, was het tijd om van drie naar twee talenten te gaan. Uiteindeljk bleek dat Brace, uit kamp Ali B, aan het kortste eind trok. De nederrapper moest even flink zijn, maar hij nam met opgeheven hoofd afscheid van de show. 

Maan versus Dave

Daarmee ging de eindstrijd tussen Dave en Maan, de talenten van coaches Sanne Hans en Marco Borsato. Zowel Dave als Sanne leken zichtbaar verbaasd dat ze het zover geschopt hadden en Dave was eerder die avond al blij gemaakt met het nieuws dat hij dit jaar hoe dan ook mag optreden tijdens het ruige muziekfestival de Zwarte Cross. Daarmee was de pil van verliezen van Maan al een stuk minder bitter. Winnaars en verliezers omhelsden elkaar toen de einduitslag bekend werd. Maan hield het niet droog toen ze de bokaal overhandigd kreeg maar wist zich te vermannen toen ze haar nieuwe single zong tijdens de laatste momenten van dit Voice seizoen.

Afbeelding

Maan bij RTL Late Night

Bij RTL Late Night reageerden Maan en haar coach voor het eerst op de winst. De zangeres was vooral heel erg overdonderd en verbaast over het feit dat ze gewonnen had. Marco: "De variatie tussen kop- en borststem maakt haar zo speciaal. Het was de kunst om liedjes te vinden met die combinatie. Zo komt een hele mooie bloem tevoorschijn, het was een feest om te doen." Humberto Tan merkte op dat Marco van de vijf Voice edities er vier gewonnen heeft. Als verklaring had Marco dat het talent hém kiest en dat de sleutel tot overwinning lag in het feit dat ze altijd samen op zoek zijn gegaan naar gedeelde passie. 

Afbeelding

Diverse singles

Marco verklapte al dat dit pas het begin is van Maan haar loopbaan. Er liggen al meerdere singles klaar zodat ze haar overwinning naadloos kan voortzetten. Maandag is ze in elk geval live te horen bij RTL Late Night.

Meer over:

Reageren