Foutje bedankt

Maarten van Rossem gecensureerd na pijnlijke onthulling winnaar Slimste Mens

28 juni 2022 20:24 | amusement | Door Jef Willemsen

© ANP
Een kleine twee weken voor de start van het zomerseizoen liet De slimste mens-jurylid Maarten van Rossem iets teveel los over de identiteit van de aankomende winnaar.

De makers van De slimste mens klapperden ongetwijfeld met hun oren nadat Maarten van Rossem in het NPO 1-radioprogramma Onze man in Deventer onthulde dat komend seizoen een man gaat winnen. 

Winnaar

De komende reeks van het spelprogramma is al helemaal opgenomen, dus kon presentator Özcan Akyol informeren naar de winnaar. Van Rossem liet zich ontvallen: "Ehh, ik had mijn geld niet op hem gezet. Ik had er helemaal geen geld op ingezet, maar ik vond het een onverwachte winnaar".

Spelbederf

Eus vond de onthulling van het geslacht wel opvallend, al meende Maarten zelf dat het wel meeviel: "Ik ga ervan uit dat je niet meteen gaat bellen met de autoriteiten." Toch is door Maartens ontboezeming wel direct duidelijk dat alle aankomende vrouwelijke uitdagers zoals Anniko van Santen per definitie geen kans maken om Jacob Derwig op te volgen als de nieuwe slimste mens en da's toch jammer.

Geknipt

De NPO en de makers van de Slimste mens lijken 't een stuk minder licht op te vatten. Het gewreekte fragment is inmiddels niet meer in het interview terug te vinden. Maar andere nieuwsmedia waren er voor die tijd al mee aan de haal gegaan.

https://fb.watch/dW-G-S8ozg/

Meer over