'Geen authenticiteit'

Maarten van Rossem weet waarom zoveel Talpa programma's floppen

11 mei 2021 09:17 | amusement | Door Jef Willemsen

© Screenshot NPO 2
Maarten van Rossem is al jaren een onwaarschijnlijk kijkcijferkanon. De historicus heeft wel een verklaring voor het feit dat honderdduizenden mensen op hem afstemmen.

In gesprek met de Vara zet Van Rossem een boom op over het feit dat hij tegen alle tv-logica in met zijn 76 jaar een onvervalste kijkcijferhit is.

Hier Zijn De Van Rossems

Niet alleen trekt hij een miljoenenpubliek als eenmansjury in De slimste mens, ook de informatieve reisreportageserie Hier zijn de Van Rossems kan op vele honderdduizenden kijkers rekenen. Maarten: "Het wordt geweldig goed bekeken inderdaad, wat toch verrassend is, als je het hebt over een programma met drie slordig uitziende bejaarden.

John de Mol

Volgens Maarten is een deel van het succes van Hier zijn de Van Rossems te danken aan de aanstekelijke, authentieke chemie tussen hem en zijn broer en zus. Samen met Vincent en Sis gaat hij vol goede moed en licht cynisme op pad. Daarnaast gaat het om inhoud: "Ik zeg altijd: waarom mislukken toch al die programma’s van John de Mol, afgezien van die afschuwelijke zangwedstrijden? Dat is omdat de inhoud vaak ontbreekt. Die programma’s gaan eigenlijk nergens over."

Meer over