Maartje van de Wetering wint Maestro 2017

17 december 2017 21:33 | amusement | Door Televizier

© Screenshot NPO 1

Maartje van de Wetering is de winnaar van Maestro. In de finale van de dirigeerwedstrijd viel ze overduidelijk meer in de smaak bij het publiek dan tegenstander Hadewych Minis.

Maartje en Hadewych begonnen de live finale vanuit de Harmonie in Haarlem met twee keuzenummers. Minis koos voor de Danse macabre van Saint Saens terwijl Maartje tienen scoorde met het opzwepende Mambo uit Westside story.

De 5e als laatste

Als slotstuk moesten beide dames zich wagen aan de door dirigenten gevreesde 5e symphonie van Beethoven, dat ook dienst doet als herkenningsmelodie van het programma. De jury haalde wel wat schoonheidsfoutjes uit de performances, maar jureerde geen van allen lager dan een acht. Daarmee was het aan zowel het orkest als de kijkers thuis die ditmaal mee mochten stemmen.

Minis in de min

Hadewych had 55 jurypunten, Maartje 59. Na de punten van het orkest was de stand 72 voor Minis en 77 voor Van de Wetering. Daarmee was het aan de kijkers wiens procentuele stemming in punten werd verdeeld. Hadewych kreeg 39 procent van de stemmen, waardoor Maartje met 61 procentpunten kreeg en overtuigend met de winst aan de haal ging.

Gouden baton

Frits Sissing overhandigde de emotionele actrice de gouden baton waar ze het slotstuk, een zwierende kerstklassieker, mee dirigeerde. Sissing bedankte de kijkers en kondigde aan dat Maestro volgend seizoen weer terugkomt.

Maestro haalde prompt een kijkcijferrecord binnen met de finale

Meer over