Talent

Dit is de winnaar van Maestro

17 januari 2022 12:17 | amusement | Door Esther Hut

© AVROTROS

Ruim 2 miljoen kijken zagen gisteravond wie gekroond werd tot winnaar in het NPO-programma Maestro.

Rapper Sor en actrice Simone Kleinsma namen het tegen elkaar op in de grande finale en met 72 procent van de stemmen werd Sor uitgeroepen tot de winnaar van het dirigeerprogramma.

Rapper Sor

Na het ontvangen van de gouden baton dirigeerde Sor, Rosario Mussendijk, nog het eindstuk Stars and stripes forever van Sousa.  In eerdere afleveringen nam hij het al op tegen Plien van Bennekom, Eva Cleven, Pieter Jan Hagens, Bram Krikke en Henk Spaan.

Talent

Sor bleek veel talent te hebben voor het dirigeren want hij kwam de afgelopen weken geen enkele keer in de gevarenzone en kreeg als eerste kandidaat 10’en van de jury.

Doof

Dat Sor het programma wint is best bijzonder. De rapper werd namelijk in 2018 zo goed als doof, dus meedoen aan Maestro was een extra grote uitdaging voor hem maar hij wilde koste wat het kost meedoen aan het programma.

“Ik probeer het niet te zien als een handicap, anders ga ik dat wórden,” zei Sor al eerder tegen het ANP. Maestro was in het begin heel erg wennen: er kwam zoveel geluid in een keer op mij af met hoge frequenties. Ik kan niet meer horen uit welke richting een geluid komt, daarom heb ik op de bok een bril op om de instrumenten beter te kunnen zien.”

In de toekomst is Sor zeker van plan door te gaan met klassieke muziek. ”100 procent zeker”, verzekert hij. "Ik heb al een hoop plannen liggen, maar daar kan ik helaas nog even niets over zeggen."

 

Meer over