Nieuwe kansen

MAFS-liefdesdrama van Arjan en Maurice kent verrassende afloop

1 maart 2022 14:22 | amusement | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
Niets zo onvoorspelbaar als de liefde, zeker bij Married at first sight. Het gedoemde huwelijk van Arjan en Maurice blijkt toch nog een sprankje hoop en maar liefst drie nieuwe kansen te bevatten. Pas op, spoilers!

Op Videoland is al te zien hoe Arjan en Maurice elkaar voor het eerst treffen nadat Arjan besloot niet mee te gaan op huwelijksreis naar Porto. Maurice heeft in z'n eentje de tijd volgemaakt en komt verdrietig en vastberaden terug uit Portugal: het is over en uit.

Terugblikken

Weken eerder dan gepland hadden Arjan en Maurice hun terugkomdag bij Carlo Boszhard en de experts. Arjan krijgt de kans om uit te leggen waarom het voor hem vanaf het eerste moment al geen match was. Hij blijft erbij dat Maurice teveel op hem lijkt en dat ze wat hem betreft geen liefdespartners maar broers zijn.

Geen kans

Seksuologe Eveline Stallaart heeft een broertje dood aan die verklaring. Ze onthult dat ze voorafgaand aan de opnames al vaker met Arjan over dit punt had gesproken. Hij had in het verleden al eens een relatie stuk laten lopen om deze reden en nu herhaalt de geschiedenis zich weer. Arjan moest juist in het experiment zichzelf de kans geven de ander beter te leren kennen en niet te (ver)oordelen op het oppervlakkige. Ze vindt dan ook dat hij het experiment geen kans gegeven heeft.

Open vizier

Arjan begrijpt haar opinie, maar pareert dat punt met zijn drie hele ernstige paniekaanvallen die wat hem betreft leidend waren. Hij moet echt naar zijn lichaam luisteren. Stallaart kan het alleen maar jammer en teleurstellend vinden. Zelfs met paniek had Arjan het een kans kunnen geven om samen met Maurice te kijken wat er mogelijk is. Zijn belofte om er met open vizier in te gaan heeft hij niet nagekomen. Arjan: “Dat is jouw mening. Tuurlijk vind ik het heel jammer dat het gewoon niet gelukt is. Ik word er emotioneel van. De liefde vinden is de reden dat ik er aan begon.” Arjans doel was ‘absoluut niet’ om als ster op televisie te komen.

‘Heel erg gekwetst’

Daarna was het de beurt aan Maurice die aangaf vooral heel erg gekwetst te zijn: “Ik heb voor mijn gevoel niet een kans gekregen. Echt 0,0. Dat vind ik lastig.” Ook omdat Arjan als vrienden wilde starten: "Heel eerlijk: dat vind ik in dit hele experiment niet acceptabel. Niet naar mezelf. Ik was niet op zoek naar vrienden. En nu zit ik hier vroegtijdig op een bank om iets af te gaan ronden. Dat is toch niet het doel van het experiment?"

Geen excuses

Arjans laatste woorden naar zijn inmiddels ex-echtgenoot zijn veelzeggend. Excuses blijven uit: "Ik wil je meegeven dat, zeker na wat ik nu allemaal hoor, dat ik er met de juiste intentie ben ingestapt. Je hebt 100 procent mijn respect. Dat het misgegaan is, is alleen maar heel erg triest. Absoluut, met heel mijn hart, niet mijn insteek geweest."

Pijnlijk

Vervolgens was het aan Maurice om wat laatste woorden te richten tot Arjan en die logen er niet om: "Je hebt me echt wel heel veel verdriet en pijn gedaan en onzeker gemaakt. En dat neem ik je kwalijk. Maar het ergste nog is dat ik een kans heb misgelopen door met jou te trouwen… Terwijl er in dit proces vast nog hele andere mensen naast me hadden kunnen staan die op z’n minst de moeite hadden genomen mij wel oprecht te leren kennen. Dat vind ik pijnlijk."

Drie nieuwe matches

Arjan verliet daarop de zaal waardoor Maurice alleen achterbleef, maar Carlo en de experts hadden goed nieuws voor hem: ook zij vonden de mismatch heel pijnlijk en een reden om Maurice een nieuwe kans te geven. Ze hebben drie mannen benaderd met wie hij vrijwel net zo goed matcht als met Arjan. En dit trio heeft wel de intentie er voor te gaan. Ze stellen zich al per kaart aan hem voor. Dennis heeft alleen al zijn leeftijd gemeen met Maurice: beide mannen zijn 46.

Nummer twee is Davide van 50, docent dans en zang met een uitgesproken persoonlijkheid en temperament.

Nummer drie is de 37-jarige Patrick die een avontuurlijk type is, zo blijkt als Maurice volgende week met hem op eerste date gaat. De mannen gaan skydiven.

Maurice weet niet goed wat hij moet zeggen: hij is uiteraard bereid om de liefde nog een kans te geven en gaat voor het oog van de camera de komende weken deze drie mannen beter leren kennen. En van dat vooruitzicht straalt hij meer dan in de afgelopen 10 afleveringen samen. 

Meer over