Ontmaskerd

Make Up Your Mind 2024: Deze BN'ers schitterden als dragqueen in aflevering 5

20 april 2024 21:40 | amusement | Door Judith Regeling

© Videoland
De halve finale van Make Up Your Mind staat voor de deur, maar voor twee dragqueens bleek dit toch echt een brug te ver. Zij moesten zich vanavond - net als de mystery queen van de week - al ontmaskeren.

De afgelopen weken hebben we in Make Up Your Mind gezien hoe Diederik Jekel, Gerard Joling, Xander de Buisonjé, Ellie Lust, Rob Kemps, Thomas Dekker, Alberto Stegeman en Maarten van der Weijden moesten onthullen wie ze waren. Maar ook voor dragqueens Bitchy Bobby en Belinda Mental Light bleek de halve finale net te hoog gegrepen. Zij slaagden er vanavond niet om Polly Plush en Loulou Gal te verslaan. De grote vraag is alleen: om welke BN'ers gaat het hier nu eigenlijk echt?

Lees ook: Alles over Make Up Your Mind 

Onthulling

Bitchy Bobby

Carlo Boszhard had het van tevoren heel duidelijk gezegd: Bitch Bobby is dol op spelletjes spelen en gaat altijd voor de winst. Maar zelfs dat bleek niet genoeg voor deze geweldige dragqueen om door te gaan. Ze moest zich als allereerste ontmaskeren in de face-off, waarbij bleek dat het hier om Caroline Tensen ging.

Je zou denken dat dit voor goede vriend Fred van Leer een eitje was om te raden, maar dat bleek niet het geval. Samen met Soy Kroon dacht hij dat het om Chantal Janzen ging. Erg bijzonder, want er waren genoeg hints die naar Caroline wezen: van de naam 'Bobby', die zowel naar haar zoon 'Bob' als naar haar boblijn verwijst, tot de lyrics 'I'm sorry', wat natuurlijk een verwijzing is naar 'Het spijt me'.

Verder zaten er ook hints in haar kleding verstopt die verwezen naar '1 tegen 100' en 'Kopen of Slopen'. 

Caroline Tensen als Bitchy Bobby in Make Up Your Mind
Caroline Tensen als Bitchy Bobby in Make Up Your Mind

Belinda Mental Light

Hoewel sommige queens indruk weten te maken met hun acteer- of dansvaardigheden, vertrouwde Belinda Mental Light vooral op haar humor. Met elke optreden wist ze het publiek aan het lachen te krijgen, maar helaas bleek dat net niet genoeg te zijn. In de face-off ontmaskerde zich dan ook de enige echte Martijn Fischer.

Dat had je eigenlijk kunnen raden, gezien de hints die er waren. Zijn opvallende outfit, inclusief een petticoat, verwees naar zijn rol in de gelijknamige serie, terwijl het kruis op zijn jurk een hint was naar The Passion. Bovendien denken veel mensen bij de naam 'Martijn Fischer' aan Zij gelooft in mij. Op zijn outfit waren dan ook zowel een 'H' als een 'zes' te zien, een knipoog naar de Hazes-familie. 

Martijn Fischer in Make Up Your Mind 2024
Martijn Fischer in Make Up Your Mind 2024

Speedy Kingzales

Elke aflevering heeft natuurlijk ook een mystery queen. Deze week was dat de prachtige Speedy Kingzales, die - in tegenstelling tot wat panellid Ilse deLange dacht - niets met Formule 1 te maken had. Het bleek hier namelijk te gaan om zangeres Corry Konings.

Je moest wel goed opletten om dat te kunnen raden, maar er waren zeker hints aanwezig. Zo verwezen zowel de 'King' in haar naam als het kroontje in haar kapsel naar twee dingen: haar achternaam 'Konings' en de bijnaam 'King' die ze kreeg tijdens Expeditie Robinson. Verder was haar outfit in een 'crashtestdummy-look', wat natuurlijk verwees naar de film New Kids . Daar schreef Corry destijds de titelsong voor. 

Corry Konings in Make Up Your Mind 2024

Corry Konings in Make Up Your Mind 2024

Make Up Your Mind is sinds 23 maart 2024 elke zaterdag om 20:00 uur te zien op RTL 4.

Meer over