Overzicht

Make Up Your Mind 2024: Deze BN'ers schitterden als dragqueen in de halve finale

27 april 2024 21:47 | amusement | Door Marjolein Vos

© Videoland still
Alle liveshows van Make Up Your Mind zitten erop en dat betekent dat het zaterdagavond tijd was voor de second chance halve finale. Vijf dragqueens die als tweede eindigden in de liveshows strijden om één finaleplaats.

En dat betekent ook dat er vier dragqueens bekendgemaakt moesten worden.

Lees ook: Alles over Make Up Your Mind 

Onthulling

Mary Hattan

Na een groepsnummer met alle vijf de deelnemers van de avond is het al tijd voor één van de kandidaten om zich te onthullen. Nadat de vakjury de koppen bij elkaar heeft gestoken, is het Mary Hattan die aan het kortste eind trekt. Ze was in het groepsnummer te onzichtbaar.

Laten we even teruggaan naar haar eerste aflevering. Welke namen vielen er ook alweer? Onder meer Amerika correspondent Michiel Vos werd genoemd door de kijkers en ook Glennis Grace en Frank Dane. Maar de naam die het meeste werd genoemd door de kijkers is Margriet van der Linden en die naam klopt.

Margriet van der Linden is Mary Hattan. "De community is me niet vreemd, maar toch weet je er ook niet veel van", vertelt ze. "Het is heerlijk hoe divers de wereld in elkaar zit. Dat is echt geweldig."

Haar outfit verwijst naar haar periode als correspondent in Amerika. Het boulevard logo dat achterop haar bak gespot werd, verwijst naar haar taak als hoofdredacteur van het magazine Blvd en dat er sprake van was dat zij RTL Boulevard met Beau van Erven Dorens afwisselend zou presenteren.

Margriet van der Linden als Mary Hattan.
Margriet van der Linden als Mary Hattan in Make Up Your Mind 2024.

Sydney Lekker

De overgebleven vier queens gaan lip syncen met een van de dragqueens uit de vakjury. Sydney Lekker doet een duet met Janey Jacké en neemt het op tegen Loulou Gal. Zij betreedt het podium met Envy Peru het podium op. De vakjury beslist dat Sydney Lekker zich moet gaan onthullen.

Even terug naar een paar weken geleden. Het panel noemde Ronald Molendijk, Martien Meiland en Mental Theo. De kijkers op X dachten toen aan Ruben van der Meer of Loes Luca. En de naam zat ertussen. Niemand minder dan Ruben van der Meer gaat schuil achter Sydney Lekker. "Mensen zeggen wel eens tegen mij: je bent wel een beetje gek hè wat je allemaal doet." Maar hij vindt het eerder gek als je dat niet doet. “Hoe ik eruit zag, dat is toch geweldig?"

Dat hadden we natuurlijk kunnen zien aan onder meer de reclame gerelateerde dingen op het pak van Ruben. Zo zaten er borrelnootjes op zijn kleding en ook de term 'don’t disturb' oftewel de bekende reclame-kreet 'nu even niet!'.

Ruben van der Meer als Sydney Lekker in Make Up Your Mind 2024 samen met dragqueen Janey Jacké op links.
Ruben van der Meer als Sydney Lekker in Make Up Your Mind 2024 samen met dragqueen Janey Jacké op links.

Luna Leftover

De tweede battle gaat tussen Gladiola Holt met Vanessa van Cartier en Luna Leftover met Nickie Nicole. Luna Leftover moet zich onthullen. Waylon viel bij het panel als naam al eerder en Manuel Venderbos op X. En kijkers op X hadden het juist. Luna Leftover is Manuel Venderbos. Op de cape zagen we het logo van Shownieuws ook terugkomen. Het kostuum van Manuel had een maan en in de naam zat Luna. Dat verwees naar het begin van zijn naam.

Zelf vond Manuel het belangrijk om de mensen achter de schermen nogmaals te noemen en om een applaus te vragen. Carlo Boszhard benoemde ook nog het verleden bij de EO van Manuel. Hij zegt daarop dat er dan nog wel over vergaderd zou worden als hij er op deze manier rond zou lopen. "In die scène kunnen ze nog heel veel liefde en acceptatie gebruiken."

Manuel Venderbos als Luna Leftover samen met dragqueen Vanessa van Cartier.
Manuel Venderbos als Luna Leftover samen met dragqueen Vanessa van Cartier.

Loulou Gal

Gladiola Holt en Loulou Gal nemen het als laatste nog tegen elkaar op. Er is maar één plek in de finale vrij en die gaat naar Gladiola. Dat betekent het einde voor Loulou Gal. Op de bordjes van het panel staan de namen Mattie Valk en Mart Hoogkamer. Dat is onjuist van Loulou Gal is Valerio Zeno.

De naam Loulou verwijst naar Louisa uit Echte Meisjes in de Jungle en het nummer Rio dat hij deed naar zijn echte naam. Ook heeft hij een wekker in zijn kleding die verwijst naar zijn TMF programma Wakker Worden met Valerio. Ook is hij half Italiaans en dat zien we op zijn benen terug.

Valerio vertelt dat hij vaak te horen heeft gekregen dat hij uit zijn comfortzone moest stappen. Maar dat eigenlijk het hele team achter de schermen hem in die comfortzone heeft geholpen. "Ik heb me nog nooit in mijn leven zo geweldig gevoeld."

Valerio Zeno als Loulou Gal met dragqueen Envy Peru op rechts.
Valerio Zeno als Loulou Gal met dragqueen Envy Peru op rechts.

Brrride

En dan was er nog de mystery queen die de bokaal kwam brengen voor Gladiola Holt. Maar wie is de mysterieuze Brrride. De onthulling waarop het panel het meest verbaasd reageert. Het is... programmadirecteur van RTL Peter van der Vorst

Brrr in de naam verwijst naar kou, zijn outfit als bruid naar het presenteren van Married At First Side en natuurlijk zit Vorst in zijn naam en dat op Koningsdag. Peter vertelt dat in de vijf jaar dat hij nu werkt als programmadirecteur, dit het programma is waar hij het meest trots op is. "Het is entertainment met een boodschap."

Peter van der Vorst als Brrride.
Peter van der Vorst als Brrride.

En daarmee komt de halve finale tot een einde. Volgende week op 4 mei om 20:10 uur is de finale van Make Up Your Mind te zien op RTL 4.

Meer over