Overzicht

Make Up Your Mind 2024: Deze BN'ers vermomden zich als dragqueen in aflevering 3

7 april 2024 07:19 | amusement | Door Marjolein Vos

© Videoland
Nieuwe ronde, nieuwe kansen. Dit keer was het weer de beurt aan vier nieuwe queens in Make Up Your Mind om te strijden om door te gaan. Eén naar de 'second-chance' halve finale en eentje naar de grote finale.

Star Sissy en Penny Smize zitten al in de finale en Mary Hattan en Sydney Lekker zien we terug in de halve finale.

Lees ook: Alles over Make Up Your Mind 2024 

Onthulling

Shirley Bestie

Wanneer de eerste queen het podium betreedt, weet ze nog niet dat ze zich later als eerste zal moeten onthullen. Met een pion op het hoofd als een soort klaar-over gaat ze het podium over. Al heel snel klinkt vanuit het panel: "Ik weet het al!" Het is Chantal Janzen die het al ziet. In het nummer dat de queen doet klinkt een heel stuk Franse taal. Wie o wie is het?

Uiteindelijk blijkt bij de onthulling dat beide teams het weten. Het is niemand minder dan Rob Kemps. De zanger en entertainer ging schuil achter Shirley Bestie, waarvan Bestie naar Best verwijst, daar komt hij vandaan. Zijn outfit verwijst naar het nummer Links Rechts van De Snollebollekes, wat natuurlijk van Rob is. 

Shirley Bestie in Make Up Your Mind.
Shirley Bestie in Make Up Your Mind.

La Prima Donna

Fred van Leer weet bij Prima Donna een hele omschrijving te geven van wat hij ziet. Veren, zonnestelsel een tooi, maar hij kan het niet linken met een persoon. Misschien is het wel het heilige vuur en verwijst het naar een sporter? En die gedachte van Fred klopt.

Niemand minder dan Thomas Dekker is La Prima Donna. "Wat ben ik blij dat dit achter de rug is", klinkt het opgelucht uit de mond van de oud-wielrenner. De hints waren onder meer een bidon om zijn nek en de naam La Prima Donna. Madonna is de beschermheilige van de wielrennerij. 

La Prima Donna in Make Up Your Mind.
La Prima Donna in Make Up Your Mind.

Ivana Say Something

En dan onze mystery queen van deze aflevering. Naar eigen zeggen ging ze "tienduizend kilometer buiten haar comfort-zone". Het is Angela de Jong. Ze krijgt een staande ovatie van het publiek. Ze vertelt waarom ze dit heeft gedaan.

"Het is goed om je in te leven, en je bent een heel ander persoon. Ik zag mijn jongste dochter op hakken Freek Bartels nadoen, die een vrouw nadeed. En dat vond ze heel normaal. Dát gun ik iedereen. Daarbij speelt dat vriendinnen die lesbisch zijn, eigenlijk niet meer hand in hand durven te lopen in Amsterdam. In mijn favoriete vakantieland Italië is net een anti-homowet aangenomen. Dus als ik hiermee kan uitdragen dat iedereen vooral moet zijn wie hij is, en doen wat hij wil doen, dan kan ik toch geen nee zeggen?"

Ivana Say Something in Make Up Your Mind.
Ivana Say Something in Make Up Your Mind.

Make Up Your Mind is sinds 23 maart 2024 elke zaterdag om 20:00 uur te zien op RTL 4.

Meer over