Makers Comedy Kids beschuldigd van plagiaat door Sjaak Bral

Sjaak Bral wil in gesprek met RTL4, producent Icare Producties en de organisatie Stop Aids Now. Hij stelt dat zij zijn programma-idee Comedy Kids hebben gejat.

Presentator en cabaretier Sjaak Bral is woedend op de drie partijen achter het RTL4-programma Comedy Kids. Hij stelt in het AD dat het programma zijn idee is en dat RTL4, Icare Producties en Stop Aids Now er achter zijn rug om met het format vandoor zijn gegaan.

Domeinnaam

Sjaak Bral claimt dat hij het programma al in 2004 heeft bedacht. Naar eigen zeggen hij het format toen gelijk vast laten leggen. Ook de domeinnaam www.comedykids.nl staat op zijn naam.

Volgens Bral was Stop Aids Now hier allemaal van op de hoogte. Ze zouden hem eerder dit jaar zelfs hebben benaderd om de domeinnaam over te kopen voor 250 euro. Bral wees het aanbod af, omdat de TROS en de AVRO intussen interesse hadden getoond in het programma.

"Nonsens"

Advocaat Jens van den Brink reageert namens de drie partijen op de aanklacht van Sjaak Bral, die hij "nonsens" noemt. "Mijn cliƫnten hebben dit idee onafhankelijk ontwikkeld. Zij hebben ook zelf de naam bedacht, wat vrij logisch is als je bedenkt dat het een programma is over comedy met kids in de hoofdrol. We hebben inderdaad ontdekt dat meneer Bral de website heeft geregistreerd, maar hebben geen flauw benul van zijn plannen met die site", vertelt hij aan de krant.

Gerechtigheid

Bral heeft nog geen juridische stappen ondernomen, hij wil namelijk eerst rond de tafel gaan zitten met RTL4, Icare Producties en Stop Aids Now. Ook laat hij weten geen schadevergoeding te willen: "Het gaat mij niet om het geld, maar om gerechtigheid."

Comedy Kids

Comedy Kids gaat op zaterdag 26 oktober van start op RTL4. Angela Groothuizen praat het programma aan elkaar. Carlo Boszhard, Ruben van der Meer en Martine Sandifort coachen elk een groep kinderen.

Reageren