Knikkeren bij SBS

Winston Gerschtanowitz en Jack van Gelder presenteren Marble Mania

8 december 2020 09:00 | amusement | Door Jef Willemsen

© SBS 6
Winston Gerschtanowitz is het gezicht van Marble mania, het nieuwe SBS-knikkerprogramma met BN'ers. Het commentaar bij de knikkerraces is in handen van levende legende Jack van Gelder.

Albert Verlinde onthulde het presentatieduo van Marble mania in Shownieuws.

Duizenden knikkers

In Marble mania komen BN'er duo's tegen elkaar uit. Ieder koppel speelt namens een publieksvak dat hun team aanspoort. In diverse rondes met spannende knikkerbanen proberen ze elkaar af te troeven tot aan de grote finale waar tienduizenden knikkers mee gemoeid zijn.

Goed doel

De BN'ers spelen voor geld, maar de spreekwoordelijke knikkers gaan allemaal naar het goede doel. Onder andere Wesley Sneijder heeft zijn medewerking al toegezegd aan het door John de Mol bedachte format dat ook al aan Duitsland is verkocht.

Knikkerpubliek

Een ander uniek aspect aan Marble mania is het publiek. Vanwege de coronamaatregelen zit de zaal niet vol mensen, maar is ieder publieksvak gevuld met knikkermannetjes. Een groep studenten heeft massaal poppetjes onthoofd, omgespoten in de kleur van de vakken en voorzien van een fikse knikker. Dankzij digitale trucage reageren deze knikkermannetjes straks als 'echt' publiek.

Marble mania start eind januari bij SBS 6. 

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door SBS6 (@sbs6nl)

Meer over