Maar zat hij wel bij Op1

Om deze reden nam Marc van der Linden geen afscheid bij Boulevard

2 februari 2022 22:12 | amusement | Door Jef Willemsen

Tot verrassing van velen was Marc van der Linden op de dag van zijn aangekondigde vertrek bij RTL Boulevard niet bij zijn collega's maar bij Op1 te zien. De royaltykenner verklaart zijn opmerkelijke keuze.

Wie na twintig jaar trouwe dienst afzwaait, zou op z'n minst mogen rekenen op een paar minuten zendtijd in het programma dat hij mede op de kaart heeft gezet. Marc van der Linden schitterde echter door afwezigheid bij RTL Boulevard. Er waren geen afscheidsspeeches, zelfs geen compilatie van hoogtepunten. Zijn exit werd vluchtig aangestipt in het nieuwsblokje van co-host Daan Nieber.

Op1

Wie had verwacht dat Marc later die avond bij Beau met alle egards onthaald zou worden kwam ook bedrogen uit. Van der Linden liet zijn ex-Boulevard collega links liggen en schoof aan bij Beau's concurrent Op1. Daar analyseerde hij samen met collega-koningshuisdeskundige Jeroen Snel twintig jaar Willem-Alexander en Máxima. Ook stond hij kort stil bij zijn afscheid dat volgens hem heus in goed overleg met RTL is geregeld.

'Niet droog'

Toch kreeg Marc zoveel reacties op de gang van zaken dat hij zich genoodzaakt voelde via Instagram te reageren. Hij geeft aan het ook raar te hebben gevonden om niet bij RTL te staan. Maar, zo vermoedt hij, tussen de collega's in het vaste decor had hij het vast niet droog gehouden. Bij Op1 kon hij zijn emoties beter de baas en doen wat hij "het liefste doet en blijft doen: praten over de Royals".

Meer over