Persiflage

Marcel van Roosmalen had geen trek in panelrol Goed Fout

19 April 2021 09:47 | amusement | Door Jacob-Jan van de Groep

© Annemieke van der Togt

Marcel van Roosmalen is door Katja Schuurman gevraagd om panellid te worden bij haar show Goed Fout. De journalist heeft vriendelijk bedankt voor de eer.

Van Roosmalen zou op de stoel komen te zitten waarop nu de vaste panelleden Martijn Koning en Edson da Graça babbelen over de cancelcultuur. “Ik was gevraagd om in het panel te zitten van een programma over correct en incorrect gedrag. Dat wilde ik niet. Als ik moraliserend ga doen over wat wel en niet kan, dan word ik een persiflage van mezelf”, stelt Van Roosmalen in Nieuwe Revu.

Financieel

De schrijver geeft in hetzelfde interview aan het liefst helemaal niet op televisie te willen, maar dat hij er min of meer toe wordt gedwongen om het financieel te redden. “Ik vond het altijd een beetje een vies idee, met je hoofd op tv. Waarom zou je dat willen? Tot een paar jaar geleden. Ik moest zichtbaarder worden, anders redde ik het financieel niet. Toen heb ik het besluit genomen om op tv te gaan.”

Bekendheid

Inmiddels heeft Van Roosmalen er minder moeite mee om met zijn gezicht op de buis te verschijnen. Zo is hij te zien in De Vooravond en krijgt hij bij BNNVARA met Media Inside samen met Gijs Groenteman zijn eigen programma. “Je moet tegenwoordig een zekere bekendheid hebben om rond te kunnen komen als journalist. Dat vind ik echt.” 

Wie is de Mol? 

Toch pakt Van Roosmalen niet alles aan. De schrijver werd in een eerder stadium onder andere gepolst voor Wie is de Mol?, maar daarbij nam hij zichzelf in bescherming. “Dat vind ik zo inhoudsloos. Ik zou het geen dag volhouden. Al die BN’ers die constant op hun telefoon staren en de hele dag roepen hoe gezellig ze het vinden. Ik ben geen Roos Schlikker of Diederik Jekel. Dat zou ruzie worden met de hele groep.”

Meer over