Marco Borsato eert collega Anouk in The Voice of Holland

De eerste Voice of Holland van 2016 bevatte een bijzonder moment. Marco Borsato liet zijn kandidaat Melissa bewust Nobody's Wife zingen, dé hit van coach Anouk.

Het nummer stamt alweer uit 1997, toen de 18-jarige Eindhovense zelf dus nét geboren was. Desondanks vond haar coach Marco Borsato het een prima keus en hij kreeg gelijk.

Nobody's Wife

Melissa zette een keiharde, energieke maar gecontroleerde versie neer van het lied dat een eerbetoon is aan girlpower en vooral je eigen leven leiden. Na afloop was het uiteraard aan Anouk om haar mening te geven. De goudeerlijke zangeres was zonder meer onder de indruk en noemde het zelfs de beste cover die ze ooit gehoord had. Zeker als ze deze versie vergeleek met hoe ze destijds het origineel zong. Kijkend naar haar collega coaches: "Ik mocht willen dat ik 20 jaar geleden vier van deze mensen had gehad die me wat adviezen zou hebben gegeven."

Eerbetoon

Daarna kreeg Marco het woord. Hij stond kort stil bij het feit dat hij het niet altijd eens is met zijn collega, maar dat hij Anouk ondanks die meningsverschillen wel een van de beste zangeressen van Nederland vindt. Alleen daarom al meende Marco dat dit eerbetoon op zijn plek was. De kijkers thuis waren het daar eigenlijk wel mee eens.

Meer over:

Reageren