Met Tooske

Marco Borsato over Jij&Ik voor Warchild

Voor de derde keer op rij komt de EO met de muzikale tv-show voor War Child, Jij&ik. Ambassadeur Marco Borsato, die de show samen met Tooske Ragas presenteert, vertelt wat we kunnen verwachten.

Je bent al twintig jaar ambassadeur van War Child en daarmee het bekendste gezicht van deze organisatie. In hoeverre ben je inhoudelijk bij de uitzending betrokken?
“Eigenlijk van het begin tot het einde. Zo zat ik samen met onder anderen zangcoach Babette Labeij in de jury om de vier koppels te selecteren en heb ik de koppels persoonlijk ‘overvallen’ om ze te vertellen dat ze in de finale staan. Ook inhoudelijk ben ik bij de uitzending betrokken.”

Jullie krijgen vast veel inzendingen binnen. Waar letten jullie op bij de selectie?
“Klopt, ook dit jaar hebben we weer tientallen inzendingen ontvangen. Daar zaten hele mooie, ontroerende en grappige koppels bij. We letten op uiteenlopende zaken: de motivatie om mee te doen voor War Child, de zang- en performancetalenten en het plezier dat de koppels uitstralen. Welk koppel de uiteindelijke winnaar wordt, beslist de kijker. Voorgaande jaren had alleen het publiek in de zaal daar invloed op. Nu Nederland het concept van Jij&ik voor War Child massaal heeft omarmd, mogen de mensen thuis via een sms stemmen op hun favoriete koppel.”

Wat krijgen we verder te zien?
“Andrea Bocelli treedt op met zijn zoon Mateo en Douwe Bob en Trijntje Oosterhuis zingen samen een nummer met Yosina. Zij won afgelopen seizoen The voice kids. Verder tonen we mooie en ontroerende vlogbeelden van kinderen uit de War Childprogramma’s uit Libanon. Zij laten ons zien hoe hun dagelijkse leven is. Verder ben ik zelf, in het kader van mijn twintig jaar ambassadeurschap, naar Oeganda gereisd. Daar heb ik kinderen bezocht die ik twaalf jaar geleden voor het eerst heb ontmoet. Ook bezoek ik kinderen die nu in de War Childprogramma’s zitten.”

Jij&ik, NPO 1 - EO woensdag 21 november • 21.20

Meer over:

Reageren