Marco Borsato vindt The Voice-kandidate Julia een icoontje

Afgelopen vrijdag wist The Voice-sensatie Julia van der Toorn niet alleen compleet Nederland te verbazen met haar talent, ook coach Marco was "ongelooflijk in de war" van haar.

"Ik was ongelooflijk in de war van Julia, we waren eigenlijk allemaal in de war van haar. Het was een soort echo die de hele dag na dreunde", vertelt Julia's coach Marco Borsato aan Televizier.nl.

Julia is een icoon

Marco is laaiend enthousiast over zijn protegé Julia. Hij laat weten: "Talentvolle mensen kom je vaker tegen, maar een uniek stemgeluid, een persoonlijkheid en muzikaliteit, die combinatie is zeldzaam. Julia is een icoontje."

Nuchtere Julia

Zelf blijft Julia van der Toorn nuchter onder al haar succes. "Het legt geen grote druk op me. Ik zie wel wat er verder gebeurt. Mocht ik niet winnen dan ben ik al super blij met alle positieve commentaren", vertelt ze aan het AD.

Adoptiemoeder

De 18-jarige Julia vertelt dat ze als baby is geadopteerd. "Mijn biologische ouders uit Amerika, met afro-Amerikaans en Indisch bloed, hebben mij afgestaan.

Ze lagen in scheiding en mijn moeder kon me door omstandigheden niet zelf opvoeden. Vervolgens ben ik in Nederland terechtgekomen bij mijn Nederlandse vader en moeder." Haar adoptiemoeder overleed toen Julia 9 was.

The Voice

Af en toe heeft de zangeres nog contact met haar biologische moeder, maar zij weet nog niet van haar succes bij The Voice af. "Misschien vertel ik het haar binnenkort", laat Julia weten.

Ze zit er dan ook niet op te wachten dat haar moeder naar Nederland komt om haar te zien optreden bij de talentenjacht: "Dat heb ik liever niet. Mijn moeder en The Voice zijn twee totaal verschillende werelden."

Reageren