Marga Bult biedt Sylvana excuses aan na tweet

Oud-zangeres Marga Bult gooide zaterdag een tweet de lucht in, die Sylvana Simons nogal wat negatieve publiciteit opleverde. Marga heeft inmiddels haar excuses aangeboden.

Sylvana Simons maakte de laatste paar jaar opnieuw carrière door flink stelling te nemen in de discussie over Zwarte Piet, racisme in het algemeen en de overwegend witte televisiewereld. Marga Bult tweette onbedoeld een satirisch artikel waarin vermeld werd dat Sylvana Herman Finkers zou aanklagen wegens zijn 20 jaar oude programma Dat Heeft Zo’n Jongen Toch Niet Nodig met daarin het onderdeel Geen Jager Geen Neger. En dat was tegen het zere been van veel mensen. Marga heeft de originele tweet inmiddels verwijderd, maar het ging om dit artikel.

Sylvana Simons

Dat hele stuk is bij elkaar verzonnen, maar volgers van Marga Bult reageerden furieus en Sylvana kreeg er flink van langs. Marga bood haar excuses aan, maar volgens Sylvana is er veel meer aan de hand dan een uit de hand gelopen grap: „De werkelijke schande is natuurlijk dat alles maar moet kunnen onder het mom van ‘satire’. Mensen zoals Marga Bult, die zeggen dat het bericht tot haar kwam via een ‘confronterende journalist’. Dat we zulke mensen nog journalisten noemen.”

Reageren