Margriet twijfelde of ze de Mol wilde zijn

Margriet van der Linden kwam donderdag ‘uit de kast’ als Mol. Ze speelde haar rol met verve, maar van tevoren wist ze niet zo zeker of ze de Mol wel wilde zijn.

Voor het oog van duizenden fans in het Vondelpark en ook nog eens 3,3 miljoen tv-kijkers werd donderdagavond duidelijk dat niet Rik, niet Marlijn, maar Margriet van der Linden de Mol was. Margriet was in Wie Is De Mol heel zelfverzekerd, maar van tevoren had ze toch aarzelingen.

Goed idee?

“Natuurlijk heb ik getwijfeld of ik de Mol wilde zijn," vertelt Margriet. "Dat is dé vraag: wil je de Mol zijn? En dan zeg je ook niet meteen heel makkelijk: ja hoor, dat wil ik wel. Het is heel goed dat je dan even een pas op de plaats neemt, het overlegt met je vertrouwenspersoon en bedenkt: is dit een goed idee?” 

Aanvallend

Margriet dacht eerst na over een tactiek: “Ik heb meteen gedacht: stel nou dat ik het ga doen, kan ik er dan mee uit de voeten? En hoe zal ik het dan gaan doen?” Ze wilde een aanvallende, aanwezige Mol zijn. “Toen die invulling eenmaal ging groeien – daar had ik een dag voor nodig – dacht ik: oké, ik ga het doen. Ik geloof dat het binnen 24 uur was.”

Negen maanden

Margriet is opgelucht dat haar grote geheim nu onthuld is: “Het heeft letterlijk negen maanden geduurd. En je weet waar negen maanden voor staat in het normale leven van normale vrouwen! Zo voelt het een beetje. En het dringt nog niet eens tot me door.”

Lees ook: Een kijkje achter de schermen bij de Wie Is De Mol-ontknoping.

Reageren